Създанията в трейлъра на Фантастични животни

Магическите животни и същества са важна част от новата филмова поредица от авторката на "Хари Потър" и вчерашният трейлър на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" ни показа част от тях. Някои ни бяха познати от филмите за Хари Потър, други от учебника на Нют Скамандър, а трети виждаме за пръв път. Ето какво забелязахме:

Богъртът технически не е животно, защото е от групата на нечовешките духовни проявления (заедно с полтъргайстите и дименторите). Тези създания могат да приемат най-големия страх на човека пред тях и понякога биват виждани дори от мъгъли. Богърт сме виждали и преди - в "Хари Потър и затворникът от Азкабан".

Не можем да сме сигурни какво е това, но залагаме на едно от най-интересните и плашещи създания във "Фантастични животни" - летифолдът. Подобен донякъде на диментор (и двете могат да бъдат прогонени чрез магия за покровител), това животно прилича на черен плащ, дебел около сантиметър. То се промъква в домовете на спящите хора, покрива ги изцяло, задушава ги и ги изяжда.

Едно от най-плашещите животни в трейлъра. Не можем да определим какво е. Най-близкото, за което се сетихме, е котката вамп, но на илюстрациите в книгата на Нют Скамандър, тези котки са с по 6 крака. Освен това са неподатливи на дресировка, докато животните в трейлъра вървят заедно с вещицата и изглеждат опитомени.

Любимецът на всички - душкото. Малкото пакостливо създание от първия филм за Нют Скамандър успя да открадне сърцата на феновете и беше ясно, че ще го видим отново. Душковци има и в книгите за Хари Потър, но създателите на филмите така и не ни ги показаха там.

Келпито е променящ формата си воден демон, който най-често изглежда като кон. Това създание по принцип е опасно, защото често подлъгва хората да се качат на гърба му, след което ги потапя във водата и ги дави. Тук обаче изглежда, че келпито помага на Нют.

Последния път не можахме да решим каква е тази птица, която така презрително гледа някого. Едното предположение беше, че е малък феникс или по-скоро малък агурей, но най-вероятно става дума за съвсем нов вид, за който тепърва ще научим.

Не сме сигурни какво е това и дали изобщо става дума за животно. Донякъде прилича на нещата, които пъклоогънят създаде в "Хари Потър и даровете на смъртта", затова сигурно е магия, която Гриндълуолд е направил, за да спре (или да убие) Нют и неговата група. може, разбира се, да е нов вид змей.

Това най-вероятно е новото китайско магическо животно, за което Еди Редмейн спомена преди 7 месеца. Изглежда именно то е изобразено на един от плакатите на магическия цирк и е кръстено Они-Они. То вероятно ще изиграе важна роля за историята, защото беше показано и на корицата на сценария, който ще се появи по книжарниците след премиерата на филма.

Тестролите се появяват в "Хари Потър" още в третата книга (теглят каретите на "Хогуортс"), но Хари Потър не ги вижда чак до петата си година в училището. Във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" ще видим как черният магьосник управлява карета с тестроли. И, разбира се, те вече не са невидими, защото сцената вероятно ще е от гледната точка на Гриндълуолд, а той е бил свидетел на много смърт - първият филм започна с убийството на петима аврори и то само с едно проклятие.

Коментари

  1. Ако ми кажеш как може да правят такива гразни животне евала ти казвам, визирам синеоките писани?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър