Фантастични животни 2 ще е по-мрачен от първия

В интервю за Entertainment Weekly, актьорът Еди Редмейн коментира, че най-забележимата разлика между "Фантастични животни и къде да ги намерим" и продължението "Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд" е по-мрачният тон на предстоящия филм.

Според Редмейн, филмът е много по-близък като атмосфера до оригиналните филми за Хари Потър, отколкото до първата част на историята за Нют Скамандър, а магьосническият свят, който ще видим, ще е по-познат на феновете, защото се връщаме в Европа.

Според него Роулинг е свършила много добра работа по сценария и е превърнала историята във великолепен трилър, който ще държи интереса на зрителите до последния момент.

Друга важна информация, която научаваме от интервюто е, че Гриндълуолд, също като Волдемор, цени чистокръвните магьосници повече от мъгълокръвните. Около него се събират все повече и повече хора, които се готвят да премахнат Указа за секретност и да управляват над немагьосниците.
Това донякъде звучи като движението на Волдемор, но Гриндълуолд е много по-умерен и дори хипнотичен, по думите на Еди Редмейн.

Заедно с интервюто беше пусната и нова снимка от предстоящия филм, която ни показва Нют в омагьосания куфар, но много по-интересна е обкръжаващата го среда - изглежда е попаднал в алхимичната лаборатория на Николас Фламел.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта