За какво мечтае Албус Дъмбълдор

В "Хари Потър и философският камък", Хари зададе на Дъмбълдор много личен въпрос - попита го какво вижда, когато погледне в огледалото "Еиналеж". Отговорът на Дъмбълдор беше чифт чорапи, но на всички ни стана ясно, че директорът лъже. Новият трейлър на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" хвърля светлина върху истинските желания на Дъмбълдор.

Трейлърът ни показва сцена, в която Дъмбълдор се оглежда в огледалото и до него стои образът на Гелърт Гриндълуолд. Както знаете, огледалото показва на човек най-горещото желание на сърцето му и е любопитно, че това не е сестра му да е жива и семейството му да е цяло, както си мислехме в продължение на години, а е образът на някогашният му приятел и може би първата му любов.

Този кадър обаче не ни дава отговор на най-важния въпрос - какво иска Дъмбълдор от Гриндълуолд? Дали иска двамата да са заедно по романтичен начин или просто отново да са приятели?
Според мен Дъмбълдор мечтае Гриндълуолд да осъзнае, че е тръгнал по грешен път и да се откаже от намеренията си, преди да е станало прекалено късно (макар че на този етап вече е късно и Гриндълуолд е най-издирваният магьосник).

Знаем, че двамата велики магьосници няма да се срещнат в този филм, но някогашните им отношения явно ще играят много важна роля за историята.

Коментари

 1. Не ми харесва че ДжКР е направила Дъмбълдор гей. Не му отива.

  ОтговорИзтриване
 2. Не виждам защо пътя на Гръндълолу да е грешан. От могьосническа гледна точка си е изключително правилине, а и явно като него са смятали голяма част от магьосноците барабар с Албус. В момента бива нареченен грешан защото е бил победен, но за грешно се е смятало и въвеждането на указа за секретност, пък вижа клоко хола после са дали фора за да се запази.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Няма универсално правилен или грешен път, това зависи от начина, по който го възприема човек. В случая Дъмбълдор не е съгласен с вижданията на Гриндълуолд, затова използвах израза "грешен път".
   Иначе и аз съм съгласен, че Гриндълуолд е прав, макар и да използва твърде крайни средства, за да постигне целите си.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Честит ден на Хари Потър!

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Официално видео от „Хари Потър и прокълнатото дете“ за пръв път

Хърмаяни и Драко - защо хората виждат нещо там

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Кой е Робърт Галбрейт и какво общо има с Хари Потър