Ще филмират ли допълнителните книги от света на Хари Потър

Авторката на "Хари Потър" в момента работи по филмова поредица озаглавена "Фантастични животни", както се нарича една от допълнителните книги за света на магьосниците, затова е разбираем въпросът на Vili Radzhova: Дали ще има филм по другите книги на Роулинг - ,,Куидича през вековете' 'и другите от сорта?

С изключение на "Приказките на барда Бийдъл", останалите две книги от света на Хари Потър биха били особено трудни за филмиране, защото са по-скоро учебници. Това обаче не може да спре ентусиазираните продуценти, за които трите допълнителни книжки са само шанс за огромни печалби.

Всъщност, именно благодарение на този ентусиазъм и желание за финансова изгода, имаме шанса да гледаме филмите за Нют Скамандър. Преди известно време, на някого му е хрумнало да екранизира "Фантастични животни и къде да ги намерим", като идеята е била да се направи нещо като документален филм за работата на Нют Скамандър по изследването на животните.

Джоан Роулинг първоначално е отхвърлила идеята, но след като я е обмислила по-внимателно, е стигнала до заключението, че всъщност има потенциал, но не под формата на документален филм. Писателката е решила да използва образа на Нют Скамандър, за да разкаже историята от магическия свят, която винаги ѝ е била много интересна, но не е могла да разгърне напълно в "Хари Потър" - войната срещу Гелърт Гриндълуолд.

Засега няма планове за екранизации по "Приказките на барда Бийдъл" и "Куидичът през вековете", но със сигурност някой някъде пресмята колко пари би му донесъл един такъв проект. Да се надяваме, че когато следващия път някой реши да работи по въпроса, Роулинг ще може да се възползва от ситуацията така добре, както се справи с идеята за "Фантастични животни и къде да ги намерим".

Любопитно е, че ако броим филма за Нют Скамандър за екранизация по книгата със същото заглавие, то "Приказките..." и "Куидичът..." остават единствените две книги, писани от Роулинг, които не са филмирани. "Вакантен пост" и всички излезли досега книги за Корморан Страйк стигнаха до екраните.

Коментари

 1. Имам въпрос, на който много искам и Ви моля да ми отговорите. Отнася се за рода Блек. Защо е казано, че рода Блек е изчезнал, като има магьосници, зачеркнати от гоблена, които може да са създали семейства и рода да е продължил да съществува. Примери за такива Блек са Финиъс Блек и Алфард Блек, а дори и безмощният Мариус, който може все пак да е имал от предразсъдъците на рода му и да се е оженил за чистокръвна вещица и да има чистокръвни наследници. Благодаря за вниманието и пак Ви моля да отговорите на въпроса!
  П.С. Водил съм се по родословното им дърво!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, не виждам каква е връзката на въпроса с темата на публикацията, но все пак ще отговоря.
   Казваме, че родът Блек е изчезнал, защото така пише в книгата:
   "— Да разбирам ли — провлече Финиъс Нигелус отляво на Хари, — че праправнукът ми… последният от рода Блек… е мъртъв?
   — Да, Финиъс — потвърди Дъмбълдор." (ОнФ, глава 37)

   Изтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

7 Хари Потър места, които задължително да посетите в Единбург

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Актьор от Хари Потър с представление в София

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Добър преподавател ли е Минерва Макгонъгол

Възрастта на професор Макгонъгол от Фантастични животни