Създанията в трейлъра на Фантастични животни

Магическите животни и същества са важна част от новата филмова поредица от авторката на "Хари Потър" и вчерашният трейлър на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" ни показа част от тях. Някои ни бяха познати от филмите за Хари Потър, други от учебника на Нют Скамандър, а трети виждаме за пръв път. Ето какво забелязахме:

Богъртът технически не е животно, защото е от групата на нечовешките духовни проявления (заедно с полтъргайстите и дименторите). Тези създания могат да приемат най-големия страх на човека пред тях и понякога биват виждани дори от мъгъли. Богърт сме виждали и преди - в "Хари Потър и затворникът от Азкабан".

Не можем да сме сигурни какво е това, но залагаме на едно от най-интересните и плашещи създания във "Фантастични животни" - летифолдът. Подобен донякъде на диментор (и двете могат да бъдат прогонени чрез магия за покровител), това животно прилича на черен плащ, дебел около сантиметър. То се промъква в домовете на спящите хора, покрива ги изцяло, задушава ги и ги изяжда.

Едно от най-плашещите животни в трейлъра. Не можем да определим какво е. Най-близкото, за което се сетихме, е котката вамп, но на илюстрациите в книгата на Нют Скамандър, тези котки са с по 6 крака. Освен това са неподатливи на дресировка, докато животните в трейлъра вървят заедно с вещицата и изглеждат опитомени.

Любимецът на всички - душкото. Малкото пакостливо създание от първия филм за Нют Скамандър успя да открадне сърцата на феновете и беше ясно, че ще го видим отново. Душковци има и в книгите за Хари Потър, но създателите на филмите така и не ни ги показаха там.

Келпито е променящ формата си воден демон, който най-често изглежда като кон. Това създание по принцип е опасно, защото често подлъгва хората да се качат на гърба му, след което ги потапя във водата и ги дави. Тук обаче изглежда, че келпито помага на Нют.

Последния път не можахме да решим каква е тази птица, която така презрително гледа някого. Едното предположение беше, че е малък феникс или по-скоро малък агурей, но най-вероятно става дума за съвсем нов вид, за който тепърва ще научим.

Не сме сигурни какво е това и дали изобщо става дума за животно. Донякъде прилича на нещата, които пъклоогънят създаде в "Хари Потър и даровете на смъртта", затова сигурно е магия, която Гриндълуолд е направил, за да спре (или да убие) Нют и неговата група. може, разбира се, да е нов вид змей.

Това най-вероятно е новото китайско магическо животно, за което Еди Редмейн спомена преди 7 месеца. Изглежда именно то е изобразено на един от плакатите на магическия цирк и е кръстено Они-Они. То вероятно ще изиграе важна роля за историята, защото беше показано и на корицата на сценария, който ще се появи по книжарниците след премиерата на филма.

Тестролите се появяват в "Хари Потър" още в третата книга (теглят каретите на "Хогуортс"), но Хари Потър не ги вижда чак до петата си година в училището. Във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" ще видим как черният магьосник управлява карета с тестроли. И, разбира се, те вече не са невидими, защото сцената вероятно ще е от гледната точка на Гриндълуолд, а той е бил свидетел на много смърт - първият филм започна с убийството на петима аврори и то само с едно проклятие.

Коментари

  1. Ако ми кажеш как може да правят такива гразни животне евала ти казвам, визирам синеоките писани?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп