Най-големият страх на Нют Скамандър

От трейлъра на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" научихме интересна подробност за Нют Скамандър - най-големият му страх като ученик е бил, че един ден ще трябва да работи в офис. Богъртът му се превръща в бюро и дори Дъмбълдор е изненадан от това.

Както преди време писах в статията за богъртите, има два типа страх, от които богъртът може да почерпи вдъхновения за избора на външен вид - рационален страх и чист ужас. В първия случай става въпрос за страховете, които всички ние имаме, например да не си загубим работата, да не ни скъсат в училище, да не загубим някой член на семейството си. При някои хора тези страхове са много силни, но има и втори тип страх, при който човек изпитва ужас от нещо съвсем конкретно, като паяк, змия, плъх, вампир, Снейп и т.н.
Богъртът преценява кой от двата типа страх е по-плашещ за магьосника и се опитва да го провокира у него.

Логично е Нют Скамандър, който не само не се страхува от чудовища, но и ги харесва и търси, да има от първия тип страх. Неговият най-голям ужас е, че ще бъде затворен в тесен офис, зад бюро. Той иска приключения и досег с животните. Това напълно отговаря на образа, който видяхме във "Фантастични животни и къде да ги намерим" - Нют е човек на действието, а не на формалностите.

Любопитно е, че за известно време страховете на Нют стават реалност. След като завършва училище, започва работа в Министерството на магията, където трябва да върши скучна чиновническа работа, свързана с домашните духчета (съществата от магическия свят, който имат най-малка нужда от грижа). По-късно се премества в служба "Зверове", където познанията за животните му носят много професионални успехи, но работата си остава все така неприятна.

Нют прекарва в министерството цели две години, преди да получи предложение да създаде първото подробно описание на колкото се може повече магически животни. Работата е опасна, но Нют не се поколебава, защото това е мечтата на живота му.
Нют Скамандър започва дългото си пътешествие по света, в търсене на нови видове и девет години по-късно излиза книгата му "Фантастични животни и къде да ги намерим".

Коментари

  1. В днешно време много хора се страхуват от това.

    ОтговорИзтриване
  2. Харесва ми че Дъмбълдор прилича на Лупин. сигурно му е преподавал.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Имаше ли шанс Белатрикс Лестранж срещу Моли Уизли

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър