Имаше ли шанс връзката между Хърмаяни и Виктор Крум

Всички български фенове бяха много развълнувани, когато един от най-интересните персонажи в "Хари Потър и огненият бокал" се оказа българин, световно известен играч на куидич и кавалер на Хърмаяни на Коледния бал. Но дали връзката им имаше бъдеще?
Vili Radzhova: Имаше ли вероятност връзката между Хармаяни и Виктор да се задълбочи ,и ако да то какво щеше да се случи с Рон? Хармаяни и Драко???

Първо ще обърна малко внимание на втората част от въпроса на Вили. Няма да се повтарям, защото вече писах статия за отношенията между Хърмаяни и Драко и ще кажа само, че според мен тази връзка беше невъзможна.

Колкото до Виктор Крум, там нещата са по-сложни. Поне аз не останах с впечатлението Хърмаяни да изпитва някаква симпатия към българина, преди той да дойде при нея.
Ние знаем, че отношенията им имат важна роля за развитието на историята и най-вече за разпалване на интереса на Рон, който едва в тази книга установи, че един от най-добрите му приятели е момиче и то такова, което е желано от международна куидична звезда.

Хърмаяни започна да харесва Крум, само защото той я хареса пръв. Ако спортистът не беше проявил чувства към нея, вероятно тя щеше да продължи да се дразни от интереса на другите към него, само заради някакъв си куидич.

По-любопитно е защо Виктор Крум, който има толкова много почитателки и можеше да си избере момиче от не едно, а от три училища, предпочете именно Хърмаяни. Моята теория е, че Виктор всъщност е умен младеж, който се дразни, че хората го свързват само със спортните му умения и подценяват интелекта му. Той е осъзнавал, че ако не беше толкова добър търсач, никой нямаше да му обърне особено внимание. И когато видя Хърмаяни - със сигурност не грозна, но и не от най-красивите, която отдава толкова значение на ума и никакво на куидичните умения, той видя шанс да докаже пред себе си и пред останалите, че е повече от това, за което го мислят.

Вярвам, че ако Рон не беше проявил ревността си в тази сцена, Крум щеше да продължи да ухажва Хърмаяни и е много вероятно двамата да се бяха събрали в един момент. Даже си представям едно алтернативно развитие на историята, в което Хърмаяни идва да живее в България с Крум и става министър на магията тук.

Друго алтернативно развитие ни предлага Джак Торн в "Хари Потър и прокълнатото дете". Както знаете, аз не понасям пиесата на Торн, но тъй като е свързано с въпроса, ще споделя какво се случва там, а вие преценете дали е реалистично или не. В пиесата има алтернативна вселена, в която Хърмаяни никога не започва да излиза с Крум, а Рон никога не проявява ревността си. Най-логичния развой от тук насетне, според Джак Торн поне, е Рон да се ожени за Парвати Патил и да имат син Панджу, който е абсолютен задник. Хърмнаяни пък остава стара мома и взема най-лошото от образите на Ъмбридж и Снейп.

Моето мнение е, че връзката на Виктор и Хърмаяни стана невъзможна едва когато Рон се намеси. Ако не беше заревнувал или беше скрил ревността си по-добре, може би нещата между българина и младата мъгълокръвна вещица щяха да се задълбочат.

Коментари

  1. Не говорете глупости, Хърмаяни си е за Рон.

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересна статия, но в паралелната вселена на Джак Торн Рон не беше ли женен за Падма Патил?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, но още не съм срещал фен на Рон, Хър аянк или дори Падма, който да подкрепя тази теория. Не мисля, че Джак Торн изобщо е чел Хари Потър.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг