Възможно ли е Снейп да е баща на Хари Потър

Преди време Vili Radzhova ме попита какво щеше да стане, ако Хари Потър беше син на Снейп. Аз отговорих кратко, че това е абсолютно невъзможно, но сега получавам много подобен въпрос от Спасимир Игнатов, така че може би трябва да обърна повече внимание на темата: Все ми се струва, че отношенията на Лили и Снейп са били по-дълбоки от това което е представено в книгата. Дали пък Хари не е негов син, а Лили да е казала на Снейп, че Джейм е негов баща?

Може ли Снейп да е баща на Хари

Не виждам как би могло да стане това, при условие че Хари е почти перфектно копие на баща си. Това е нещо, което ни се повтаря от първата до последната книга и дори не трябва да се доверяваме само на думите на останалите хора - виждали сме Джеймс в огледалото Еиналеж и в гората, след като Хари го върна с Животворния камък. Джоан Роулинг не ни оставя никакво място за съмнение кой е бащата на Хари.

Доколко са се развили отношенията между Снейп и Лили

Няма как да знаем със сигурност докъде е стигнала връзката между Снейп и Лили, защото авторката не ни е дала много информация по темата - буквално всичко, което знаем, е от една глава.

Все пак от фактите, които имаме, можем по-скоро да предположим, че романтична връзка никога не е имало, още повече по времето, когато е заченат Хари.
В книгата Лили никога не показва нещо повече от приятелско отношение към Снейп и нямаме информация изобщо да са общували, след пети курс, когато той я нарече мътнород.
Шансовете им за контакт намаляват още повече, когато завършват училище, защото Лили се омъжва за Джеймс Потър и става член на Ордена на феникса, докато Снейп става смъртожаден.

Предполагам, че и аз като много други фенове ще се вълнувам да разбера за тайни срещи между Снейп и Лили по време на войната, за някакво помирение или опит за помирение, за една първа и последна романтична среща, преди младата жена да умре по негова вина.
Засега обаче тези теории не са подкрепени от нито едно доказателство (ако Спасимир не е съгласен, ще съм му благодарен да ми пише какво според него загатва по-дълбоки отношения между Снейп и Лили). Можем само, и то с голяма сигурност, да изключим възможността Снейп да е баща на Хари.

Коментари

  1. Според мен няма голям шанс Снейп да е баща на Хари, защото те се мразят, но в 7 част Когато Снейп умира го чуваме да казва, че Хари има очите на майка си

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър