Джони Деп: Гриндълуолд ревнува от Нют Скамандър

В интервю за Entertainment Weekly актьорът Джони Деп, който ще изпълни ролята на Гелърт Гриндълуолд в предстоящия филм "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" сподели какво мисли за поредицата "Хари Потър". Също така Деп коментира това, че преди няколко месеца Роулинг се застъпи за него, когато актьорът беше обвинен в насилие срещу съпругата си Амбър Хард.
Джони Деп като Гелърт Гриндълуолд във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

На въпроса дали е бил фен преди това, Джони Деп отговори, че е чел книгите и е гледал филмите с децата си.
Джони Деп: Книгите са великолепни. Това, което Джоан Роулинг прави, е много трудно - да създадеш един нов свят със свои правила и да вкараш читателите в него още от самото начало. Детайлите са много, но са поднесени равномерно и не се чувстваш залят с информация.

Актьорът допълни, че е имал много приятели актьори във филмите по Хари Потър, като Роби Колтрейн (Хагрид) и покойния вече Ричард Грифитс (вуйчо Върнън).

Джони Деп като Гелърт Гриндълуолд във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд
Джони Деп коментира и отношенията между Дъмбълдор, Гриндълуолд и Нют Скамандър: Мисля, че Гриндълуолд ревнува от Нют Скамандър. вижда го като протеже на Дъмбълдор. Това, само по себе си, е достатъчно на Гриндълуолд, за да иска да го унищожи.
Между Дъмбълдор и Гриндълуолд има дълбока връзка. Става много опасно, когато се изправиш срещу някого, когото си обичал и за когото те е била грижа.
Гриндълуолд очаква финалния сблъсък с Дъмбълдор, който е неизбежен. Но какви са чувствата му към него, това най-добре публиката сама да разбере.

Джони Деп и Джоан Роулинг
И може би си спомняте, че преди две години, когато се разбра, че Джони Деп е избран за ролята на Гелърт Гриндълуолд, някои от феновете бяха много разочаровани, защото точно тогава в медиите се разпространяваха ужасни твърдения за актьора. Той беше обвинен, че е удрял бившата си съпруга. Джоан Роулинг обаче се застъпи за него и каза, че според нея именно Джони Деп е човекът, който най-добре ще изпълни ролята на Гриндълуолд.
Джони Деп: Ако трябва да съм честен, неприятно ми е, че Джоан роулинг трябваше да преживее това. Да понесе целия този негативизъм. Тя обаче беше видяла доказателствата и знаеше, че обвиненията са фалшиви. Затова и ме подкрепи публично. Тя не действа прибързано и не би се изказала, ако не знаеше истината.

Втората част от поредицата "Фантастични животни" излиза след малко повече от месец.

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител