Професор Макгонъгол - 7 неща, които (може би) не знаете за нея


Тя винаги е наоколо в книгите за Хари Потър и знаем, че можем да разчитаме на нея, но Джоан Роулинг ни дава още доста нова информация за Минерва Макгонъгол, която днес навършва 82 години. Ето няколко неща, които сигурно не знаете за нея:

1. Дъщеря на мъгълски свещеник и вещица
От майка си е наследила магическия талант, а от баща си строгостта и непоколебимостта. Но също така е научила какво е да трябва да се откажеш от света на магията, за да се впишеш сред мъгълите.

2. Hatstall
Макгонъгол е един от тези редки случаи, които затрудняват разпределителната шапка. Повече от пет минути шапката се колебае дали да не я прати в Рейвънклоу, но в крайна сметка избира Грифиндор.

3. Куидич
В училище Минерва е страхотен играч на куидич, но заради инцидент (за който всички обвиняват слидеринците, разбира се) ѝ се налага да се откаже от играта завинаги. Тя все пак си остава страстен спортен фен.

4. Трагична любов
Малко след като завършва училище, Минерва Макгонъгол се влюбва в мъгъл. Любовта им е споделена и един ден той предлага брак на младата вещица, без да знае каква е. Монерва приема, но същата вечер си спомня колко е тъгувала майка ѝ, след като е избрала да живее сред мъгълите, затова пише писмо на годеника си и отива в Лондон, за да работи в министерството на магията. По-късно е съкрушена, когато научава, че любимият ѝ се е оженил за мъгълка. Трагедията не свършва до тук, защото любимият ѝ е убит от смъртожадни (случайност) и Минерва се обвинява, защото смята, че ако се е била оженила за него е щяла да го предпази.

5. Шпионин на Министерството
По време на Първата война работи като шпионин за Министерството на магията. Въпреки приятелството ѝ с Дъмбълдор, той никога не я кани да членува в Ордена на феникса, защото я вижда като заплаха - за Министерството Орденът е нелегална организация.

6. Щастлива любов
Колкото и да е странно, между първа и втора глава на Хари Потър и философският камък Минерва Макгонъгол се жени за бившия си шеф от Министерството. Той е по-възрастен от нея и двамата никога нямат деца. Едва четири години продължава бракът им, преди съпругът да почине, но е един от най-щастливите и спокойни периоди в живота на Макгонъгол.

7. Късен член на Ордена
И за най-голяма изненада на всички, сигурен съм, Минерва Макгонъгол става член на Орденът на феникса едва след смъртта на Албус Дъмбълдор в "Хари Потър и нечистокръвния принц". Очевидно директорът на Хогуортс никога не ѝ се доверява напълно.

Коментари

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Джоан Роулинг за имената и планирането на историята в новата ѝ книга

Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Чернокожата Хърмаяни - расисти ли са феновете на Хари Потър

Защо Хърмаяни и Хари Потър не се събраха накрая

Хърмаяни - героят в сянката на Хари Потър

Награда вместо наказание

Коя е Елизабет Спригс от филмите за Хари Потър

Какво представлява Орденът на феникса