Познати имена от Хари Потър във Фантастични животни

Остават броени дни до премиерата на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" (аз поне ги броя!) и е време да погледнем към персонажите, които ще видим във филма. Част от тях носят имена, които са ни познати от романите за "Хари Потър".
Гриндълуолд и Винда Розие във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Дъмбълдор

Предполагам, че няма нужда да ви напомням къде сме чували името на Дъмбълдор в поредицата за Хари Потър. Директорът на "Хогуортс" е един от най-важните персонажи в поредицата на Джоан Роулинг. Новите филми ще ни разкажат повече за него и ще ни позволят да разберем как се е превърнал в човека, с когото Хари Потър се запозна.

Гриндълуолд

Вече сме виждали как умира черният магьосник. Сега е време да видим и как е живял. Гелърт Гриндълуолд се споменава за пръв път в "Хари Потър и философският камък", а след това научаваме малко повече за него в "Хари Потър и даровете на смъртта".

Фламел

Никола Фламел е известният и сред мъгълите алхимик, когото Дъмбълдор убеди да се откаже от живота и да унищожи Философския камък. Сега ще го видим като доста по-млад човек (на по-малко от 600 години!).
Джейкъб Ковалски и Никола Фламел във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Скамандър

Нют Скамандър е известен автор в света на магьосниците. Сега ще разберем онази част от историята му, която е останала скрита. В романите за Хари Потър името само се споменава, но срещаме Луна Лъвгуд, която се омъжва за внука на Нют - Ролф.

Лестранж

Предстои да се запознаем с Лита Лестранж, но вече сме срещали членове на семйеството ѝ. Кой може да забрави страховитата Белатрикс Лестранж, която е влязла в рода след брака си с Родолфус Лестранж. Родолфус има брат на име Рабастан. Предстои да разберем каква е връзката им с Лита.

Голдстайн

Освен Куини и Тина, знаем за още един човек на име Голдстайн. Това е Антъни Голдстайн от Рейвънклоу. Роулинг вече потвърди, че има връзка между него и семейството на Тина и Куини.

Розие


Една от най-верните помощнички на Гелърт Гриндълуолд се казва Винда Розие. Розие обаче е име, което сме срещали в "Хари Потър".

Евън Розие е смъртожаден, който е бил убит от Аластор Муди. Смъртожадният не се е дал без бой и затова половината от носа на Муди липсва. Розие е на възрастта на Сивиръс Снейп, били са в една компания в "Хогуортс" и след като са завършили заедно са се присъединили към армията на Волдемор.

Името Розие обаче и по-рано се е свързало със смъртожадните. Когато Том Риддъл, вече известен като Волдемор, идва в "Хогуортс", за да помоли да стане учител, Дъмбълдор му казва че знае за групичката последователи, които го чакат в Хогсмийд. Един от тях се казва Розие и вероятно е баща на Евън.

И пак трябва да се върнем към жестоката Белатрикс Блек, която е свързана по брак с рода Лестранж, а по кръв с рода Розие. Нейната майка Друела е била Розие, преди да се омъжи за Сигнус Блек.

Травърс


В трейлъра на новия филм виждаме как група магьосници от Министерството на магията влизат в "Хогуортс", за да разговарят с Дъмбълдор. Един от тях го обвинява, че тайно е изпратил Нют в Париж. Това е Торкуил Травърс, ръководител на отдела за охрана на магическия ред.

Чували сме обаче името Травърс и в "Хари Потър"- той е един от смъртожадните. Според Игор Каркаров Травърс, чието първо име не знаем, е бил един от най-верните подчинени на Волдемор. След като смъртожадните превземат министерството, Травърс започва да работи в същия отдел като (вероятно) дядо си Торкуил. Хари Потър използва непростимото проклятие Империус, за да попречи на Травърс да ги издаде, когато влизат да обират Гринготс.

Кароу

Нямаме много информация, но знаем, че в предстоящия филм ще видим жена, която носи фамилията Кароу. Тя може би е свързана с Амик и Алекто Кароу, които стават преподаватели в "Хогуортс" по време на режима на Снейп.

Стебинс

Също като при Кароу, единственото, което знаем за Стебинс е, че ще го има. Нямаме обаче никаква друга информация за него.

И като погледнем останалите стебинси, които се появяват в поредицата, сигурно ролята му няма да е много голяма. Имало е един Стебинс по времето на Джеймс и бандата му, но за нето знаем само, че е опитал да продължи да пише, след края на изпита по Защита срещу черните изкуства.

По времето на Хари също има Стебинс, една година по-голям от него. Най-интересното, което можем да кажем за този Стебинс е, че се натискаше с Фосет от Рейвънклоу, но Снейп ги хвана.

Чан

В новия филм ни предстои да срещнем и аврор на име Чан. Има голяма вероятност той да е свързан с първата любов на Хари Потър - Чо Чан.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг