Най-хубавият и най-лошият ден на Джейкъб Ковалски

Не знаем как ще се развие историята на мъгъла Джейкъб Ковалски, но имаме основания да смятаме, че именно датата 5 октомври е най-важната за него, обединявайки в себе си най-тъжния и най-щастливия ден в живота му.
Джейкъб Ковалски във Фантастични животни и къде да ги намерим

Един ужасен ден

Именно на 5 октомври, през 1926 година, Джейкъб се обърна към една от нюйоркските банки за заем, за да осъществи мечтата си - да отвори пекарна. Заемът му беше отказан, а способностите му бяха подценени от управителя на банката, който не прие таланта му като залог за отпускане на заема.
В този ден Джейкъб не само разбра, че ще трябва да работи ужасната си работа в завода за консерви, но и беше изоставен от годеницата си Милдред. Наистина можем да приемем, че животът на младия мъж никога не е изглеждал толкова нещастен, колкото в този ден.
Джейкъб Ковалски във Фантастични животни и къде да ги намерим

Един прекрасен ден

Случи се обаче така, че в банката, в която заемът му беше отказан, Джейкъб се срещна с магьосника Нют Скамандър и след като без да искат размениха куфарите си, Джейкъб беше въвлечен в света на магията.
Там, освен че откри вълшебния свят, за който винаги е мечтал (и повярва в него по-бързо дори от Хари Потър), Джейкъб срещна и жената на живота си - Куини Голдстайн.
В края на историята паметта на мъгъла трябваше да бъде пренастроена, но пък получи достатъчно сребро, за да си осигури заема от банката и да отвори пекарната си. Освен това ние знаем, че Джейкъб и Нют ще се срещнат отново и американецът от полски произход ще бъде един от малкото мъгъли, които ще прекрачат прага на "Хогуортс".
Джейкъб Ковалски във Фантастични животни и къде да ги намерим

Коментари

  1. Кои дурги мъгали са ходили/ще ходят в Хогуортс!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доколкото се сещам нямаме информация за такива, но знаем, че понякога родителите посещават децата си в училището при извънредни ситуации. Например преди последното изпитание в тримагическия турнир. И тъй като в Хогуортс има много мъгълокръвни, логично е да предположим, че някога е имало посещения на мъгъли в замъка (освен това на Джейкъб, което ще видим).

      Изтриване
  2. Това повдига едини интересн въпрос: Мъгъл ли е човек който знае за магията?
    Родителите на хърмаяни продължават ли да са мъгъли след като знаят че щерка им има магически сподобности и могата да се зачетата в книгите ѝ?
    Всъщност дори вуйчо Върн не би трябвало да се води мъгъл...

    ОтговорИзтриване
  3. По тази логика и Хари не беше магьосник преди Хагрид да му каже за магьосниците.
    Не, мъгъл е човек, който е роден от мъгъли и не може да прави магии, магьосник е човек, който е роден от магьосници и може да прави магии, мъгълокръвен е човек, роден от мъгъли и може да прави магии а безмощен е човек, който е роден от магьосници, но не може да прави магии. Те са си такива без значение дали знаят или не знаят за света на магьосниците.

    ОтговорИзтриване
  4. По тази класификация името на блога трябва да означава: Страх от хора родени от хора =Р
    Мислех, че мъгъл по-скоро се отнася за „непросветен”.

    пп.Ако мислиш че тези коментари не са по темата или са в страни от нея да не те занимавам повече

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не означава това, защото и магьосниците са хора. Мъгъл си се отнася точно до способността да правиш магии, без значение дали подозираш за света на магията или не. Единствените, които не са мъгъли, но не могат да правят магии, са безмощните, които обаче също имат някаква магия в себе си - например могат да виждат дименторите.
      И да, думата мъгъл вече се използва за някой "непросветен", но това тръгна от феновете на "Хари Потър", които използваха думата за хора, които не са чели книгата (в този смисъл е и заглавието на блога).

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър