Творчески турнир №6: Кръг за гласуване

Приключи шестият ни творчески турнир. В него участваха 7 разказа и сега е време да решим кой от тях е най-добър. Гласуването, както винаги, ще бъде на 4 етапа - жури, автори, измислител и читатели. Всички може да гласуват в анкетата за читателите, която се намира в групата на турнира във Facebook.

Нека си припомним какво четохме:

Разказ 1
Заглавие: -
Автор: Лимон
Беше рано сутринта, нямам идея колко беше часът, но, като се има предвид, че когато се събудих още не беше започнал изгревът, а отидох в библиотеката без да губя време за закуска, явно не беше повече от седем.

Разказ 2
Заглавие: -
Автор: Виктор Крум
Беше 2 след полунощ. Том беше изчакал всички в спалното помещение на Слидерин да заспят. Той стана тихо от спалнята си, беше все още с дрехите, извади пръчката и чукна леко по главата си. Разбира се той беше доста добър с безсловесните заклинания, а пък и често използваше хамелеонизираща магия през последната година.

Разказ 3
Заглавие: -
Автор: ФГ.
Сивиръс Снейп беше получил надхвърлящ очакванията на СОВАта по любимия си предмет- отвари, обаче когато отиде да си купи учебниците, учебника по Отвари го нямаше, и затова писа писмо до Хогуортс, от където му отговориха, че ще му запазят учебник в библиотеката. И така учебната година започна...

Разказ 4
Заглавие: Щом звездите започнат да угасват
Автор: С. А. Симеонов
Ситни крачки се прокрадваха по стълбището. Сливаха се с тишината в замъка, като пръстите едва доловимо докосваха пода, закачайки праха по ъглите.
Доби тягостно се отправяше към директорския кабинет, когато дебелата книга се изхлузи от ръцете му и със звън се стовари на земята. Дъхът му излизаше на пресекулки, тялото му се тресеше от нетърпение да стигне незабелязано миг по-бързо.


Разказ 5
Заглавие: Една гореща нощ в библиотеката на "Хогуортс"
Автор: Чарли Макгий
Никой после не разбра откъде е започнал огънят и защо. Дали някой ученик се е опитал да се вмъкне в забранения отдел и е подпалил без да иска книгите със свещта си? Или пък библиотеката е станала арена на магически дуел? Филч беше убеден, че я я подпалил Пийвс.

Разказ 6
Заглавие: -
Автор: Клеър М.
Една безкрайна пътека криволичеща през гората. Зловещи дървета се извисяваха покрай нея, а малките финни листенца капеха по калния път и всичко съвършено в тях изчезваше. Сякаш това беше една искрена картина от живота визуализирана в един есенен пейзаж- нещото което смяташ за перфектно може да бъде превърнато в нещо толкова грозно само с една дума, с една истина.

Разказ 7
Заглавие: Непоправимо
Автор: Джиф
– Не пипай, Ирма!
Крехката седемгодишна ръчичка увисна на сантиметри от лъскавата корица, която блещукаше примамливо на масата. Детето уплашено вдигна очи към високата жена в рамката на вратата. Яката на баба ѝ беше толкова висока, че скриваше щръкналите ѝ уши в гънките си, но пък достатъчно ясно показваше наниза от перли, в който се бяха вкопчили орловите пръсти на старицата.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп

В помощ на Хари Потър - най-важните причини да успее