Клип от Фантастични животни 2 (Нют, Лита и Тезей)

Появи се кратък клип (с доста лошо качество), който показва среща между Нют, Лита и Тезей в британското министерство на магията.Феновете на "Хари Потър" ще забележат една много интересна подробност - в министерството летят сови, които разнасят съобщенията между отделите. Това е забавно, защото Артър Уизли всъщност спомена тези сови. Бащата на Рон каза, че някога са ги използвали за съобщения, но много са цапали, затова са ги заменили с омагьосани хартиени самолетчета.
Докато Нют и Лита разговарят, между тях минава почистваща машина, вероятно точно за да заличи следите от совите.

Коментари

 1. Само това ли ще кажеш!? Почистваща машина!? Това не е ли въобще първата поява на робат в магическия свят и как така ползват машина вместо заклинанието „очисти”?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Чак пък робот, на мен ми прилича на омагьосана прахосмукачка с няколко прикрепени четки. Не ми изглежда като мега феномен, например в Хралупата помним че за домакинска работа Моли използва омагьосани посуда, прибори, четки и т.н. и тази работа се върши докато тя не е в кухнята. Защо вместо да се ангажира един или няколко човека постоянно да ходят по гъза на совите и да размахват пръчки, да не използват омагьосана прахосмукачка.

   Изтриване
  2. Ами примерно защото омагьосването на мъгълски вещи е престъпление? магьосниците не използват електричество а и защо им е? Освен това защо ползват машина като имат домашни духчета?

   Изтриване
  3. По-логичният въпрос е защо не са направили магия на килима да се самопочиства. Иначе не е странно, че има омагьосана прахосмукачка. Самото омягьосване на вещите не е престъпление. Престъпление е злоупотребата с тях и показването им пред мъгъли. И тъй като прахосмукачката не е предвидено да напуска министерството, няма как мъгъл да я види, ако не влезе вътре, а това само по себе си ще е достатъчно голям проблем и нарушение на указа за секретност. В министерството има и асансьор, така че не е странно да използват мъгълски вещи.

   Това, в което съм сигурен е, че нито асансьорът, нито прахосмукачката (или роботът, ако предпочитате така) използват електричество, за да се движат.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Какво споделиха с феновете си актьорите от „Хари Потър“, които бяха в България

7 неща, които (може би) не знаете за Хърмаяни Грейнджър

Суеверни ли са магьосниците в "Хари Потър"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Роулинг дари още 15 милиона за изследване на множествената склероза

Ако четете „Хари Потър“ на глас, ще призовете зъл дух

Мириъм Марголис, която изигра професор Спраут и вдъхнови една люта лелка

Феновете във Варна организираха първия Тримагически турнир в България

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Джоан Роулинг не е само "Хари Потър"