Как Хари Потър се почувства като слидеринец

Когато беше в четвърти курс, Хари Потър бе избран за четвърти участник в Тримагическия турнир. Това му навлече гнева на цялото училище. Единствено учениците от неговия дом го подкрепяха. Момчето се чувстваше много зле, но така и не осъзна, че представителите на друг дом ежедневно преживяват същото - Слидерин.
Хари Потър и двама хафълпафци в Хари Потър и огненият бокл

Неколкократно Джоан Роулинг ни е показвала, че когато има куидични мачове между Слидерин и друг дом, не само представителите на другия дом се обръщат срещу дома на змиите, но и всички останали. Изглежда всички искат, дори да не победи техния дом, поне Слидерин да не са на първо място.

Докато вървеше по коридорите на училището и усещаше омразата на останалите ученици, Хари трябваше да се замисли за всички онези случи, в които е получавал подкрепа от Хафълпаф и Рейвънклоу, само защото ще играе в мач срещу Слидерин.

Фред и Джордж пред огнения бокал в Хари Потър и огненият бокал
Сега, някои представители на другите домове щя кажат, че слидеринци са си заслужили отношението, защото са лъжци и измамници. Това обаче е още една прилика между дома на Салазар Слидерин и Хари в "Хари Потър и огненият бокал". Всички бяха убедени, че момчето е измамило бокала, за да се включи в турнира.

Заключение

Основна причина за тази недоброжелателност към Хари Потър е завистта на останалите домове, които чувстват, че не е честно Хари толкова лесно да се класира за участие в турнира, без дори да отговаря на условията. Те мислят, че грифиндорецът по някаква начин краде славата, която се полага на тях. Това е същата причина, поради която останалите три дома мразят и Слидерин. Те твърде често печелят турнира по куидич и купата на домовете. Това остава впечатлението, че крадат от славата на останалите домове.
Слидерин печели купата по куидич в Хари Потър и философският камък

Повечето фенове съчувстваха на Хари Потър, но при много подобни ситуации се радваха за нещастията на Драко Малфой и останалите слидеринци. Това е още едно доказателство, че Слидерин е най-дискриминирания дом - и в самото училище, и сред феновете на поредицата.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън