Кой е Джейкъб Ковалски от Фантастични животни

Джейкъб Ковалски е единственият мъгъл в света на "Хари Потър" и "Фантастични животни", който не е показан в лоша светлина - не е зъл и не е глупав.
Джейкъб Ковалски във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

За него знаем, че е американец от полски произход, който цял живот е живял в Ню Йорк, освен когато е служил като войник. Той е ветеран от Първата световна война и се връща в САЩ през 1924 година. Тогава започва работа във фабрика за консерви, но мечтата му е да отвори пекарна.

През ноември 1926 година опитва да изтегли заем от една нюйоркска банка, но му е отказано и Джейкъб е съкрушен. В същия този ден обаче среща Нют Скамандър, Тина и Куини и става част от света на магията.
Арестуван е от МАКУСА, но Куини го измъква от затвора преди да успеят да заличат спомените му.

Когато малко по-късно Нют Скамандър помага за залавянето на Гелърт Гриндълуолд, Серафина Пикъри (президентката на МАКУСА) му прощава за законите, които е нарушил, но не желае да прави изключение за Джейкъб. Той е принуден да излезе под омагьосания дъжд и да забрави всичко.
Джейкъб Ковалски във Фантастични животни и къде да ги намерим

По-късно Джейкъб, вече със заличени спомени, открива куфар, пълен със сребро. То му служи като залог, за да получи кредит от банката и да отвори пекарната си. Един ден при него влиза Куини и той сякаш си я спомня.

През 1927 Джейкъб се завръща в света на магьосниците, заминава за Париж с Нют Скамандър, среща се с легендарния Никола Фламел и става един от малкото мъгъли, прекрачили прага на "Хогуортс".
Всичко това обаче предстои да видим във "Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд".

Коментари

 1. Случайно да има теория че куини заминава за франция за да се ожени за Джейкъб там къдедето няма забрана за смесване на мъгъли и магове?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, има такава теория. Смята се, че са се оженили в Европа, а през втората половина на 20-и век, след като отменят Закона на Рапапорт, се връщат в Америка. Вероятно техен внук е гончията от американския отбор по куидич Куентин Ковалски.
   Интересно е обаче защо никога не ги виждаме заедно в трейлъра и защо постерът на Куини казва, че е е неизвестност.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Кой е първият змиеуст в историята

Магьоснически игри и спортове

Кръв и сълзи на финала на световното по куидич

Защо Хърмаяни не е в Рейвънклоу

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магически куфар и 10 вида дракони в клуб Перото

Творчески турнир №5: Произведение 5

Pottermore: Дурмщранг