Клип от Фантастични животни 2 (Нют, Лита и Тезей)

Появи се кратък клип (с доста лошо качество), който показва среща между Нют, Лита и Тезей в британското министерство на магията.



Феновете на "Хари Потър" ще забележат една много интересна подробност - в министерството летят сови, които разнасят съобщенията между отделите. Това е забавно, защото Артър Уизли всъщност спомена тези сови. Бащата на Рон каза, че някога са ги използвали за съобщения, но много са цапали, затова са ги заменили с омагьосани хартиени самолетчета.
Докато Нют и Лита разговарят, между тях минава почистваща машина, вероятно точно за да заличи следите от совите.

Коментари

  1. Само това ли ще кажеш!? Почистваща машина!? Това не е ли въобще първата поява на робат в магическия свят и как така ползват машина вместо заклинанието „очисти”?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чак пък робот, на мен ми прилича на омагьосана прахосмукачка с няколко прикрепени четки. Не ми изглежда като мега феномен, например в Хралупата помним че за домакинска работа Моли използва омагьосани посуда, прибори, четки и т.н. и тази работа се върши докато тя не е в кухнята. Защо вместо да се ангажира един или няколко човека постоянно да ходят по гъза на совите и да размахват пръчки, да не използват омагьосана прахосмукачка.

      Изтриване
    2. Ами примерно защото омагьосването на мъгълски вещи е престъпление? магьосниците не използват електричество а и защо им е? Освен това защо ползват машина като имат домашни духчета?

      Изтриване
    3. По-логичният въпрос е защо не са направили магия на килима да се самопочиства. Иначе не е странно, че има омагьосана прахосмукачка. Самото омягьосване на вещите не е престъпление. Престъпление е злоупотребата с тях и показването им пред мъгъли. И тъй като прахосмукачката не е предвидено да напуска министерството, няма как мъгъл да я види, ако не влезе вътре, а това само по себе си ще е достатъчно голям проблем и нарушение на указа за секретност. В министерството има и асансьор, така че не е странно да използват мъгълски вещи.

      Това, в което съм сигурен е, че нито асансьорът, нито прахосмукачката (или роботът, ако предпочитате така) използват електричество, за да се движат.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър