Ще видим френския еквивалент на Диагон-али

Нова информация от снимачната площадка на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" потвърди една теория на феновете. В трейлъра на филма виждаме как Тина Голдстайн се приближава до статуя, която сякаш се движи. Някои хора предположиха, че това е таен вход към някое магьосническо място.

Оказва се, че статуята наистина е вход и когато отмести крака си, в основата ѝ се появява проход, който води към магическата част на Париж. И както британците имат магическа улица, на която се намират най-важните им магазини за магия и някои от институциите им, така и французите имат подобна улица.

Точно както магьосническата странноприемница "Продъненият котел" се появява само пред магьосници, така и френската статуя, която иначе се намира на достъпно за мъгъли място, оживява само когато до нея се приближи магьосник.

Според създателя на декорите Мартин Фоли, френската улица е по-голяма от Диагон-али. Съдейки по това можем да предположим, че към нея има повече от един вход, а не само през магическата статуя от трейлъра.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Мистериите в Хари Потър: Любовта