Щеше ли да се върне Волдемор, ако Опаш беше умрял

Важна роля за повторното въздигане на Волдемор има смъртожадният Питър Петигрю, известен като Опаш. Edi Zlatanchev пита: Ако Сириус Блек и Ремус Лупин бяха убили Петигю в Къщата на крясъците, кой щеше да въздигне лорд Волдемор?

Истина е, че Опаш е важен и без него нямаше как Волдемор да се върне точно в този момент и точно по този начин, но със сигурност не можем да твърдим, че без помощта на Петигрю, нямаше да може да се върне изобщо.
Спомнете си, че преди да бъде открит от Петигрю, Волдемор беше намерен от Куиръл и почти успя да се завърне. Година по-късно, един от хоркруксите му почти успя да създаде негово копие, което си е пак вид завръщане (и много ми се иска да се беше случило, защото ми е любопитно да знам какво щеше да стане с двама Волдемор).

Самият Дъмбълдор беше убеден, че завръщането на Волдемор е неизбежно и каза на Хари, че смъртта на Куиръл само е отложила това събитие във времето. Според мен същото щеше да важи и за смъртта на Опаш. Времето е единственото нещо, с което Волдемор разполага в този момент. Той не бърза, защото знае, че може да живее хиляди години в състоянието, в което е. Все някой някога щеше да попадне на него и щеше, по своя воля или по принуда, да му помогне да си възвърне тялото.

Едно значително забавено връщане щеше да е по-добро за Волдемор, защото Дъмбълдор вече щеше да е умрял, а може би и Хари Потър, така че да няма никой, който да стои на пътя му. Е, да, смъртожадните също щяха да са измрели, но Волдемор щеше да си намери нови последователи.

За да се върнем на въпроса, нека помислим кой друг, освен Петигрю, можеше да помогне на Волдемор. 
Знаем, че има много смъртожадни на свобода и макар да изглежда невероятно някой като Луциус Малфой да рискува комфорта си, невероятно изглеждаше и страхливец като Опаш да направи каквото направи.
Пленените смъртожадни също са потенциални помощници на Волдемор, ако успеят да се измъкнат от Азкабан или от домовете на бащите си (става въпрос за Барти Крауч, разбира се). Белатрикс доказа, че няма да се спре пред нищо, за да му помогне.
И третият вариант, който ми се вижда най-правдоподобен, е Волдемор да беше въздигнат от наследниците на смъртожадните. Млади хора, като Драко Малфой, които са възпитани с ценностната система на смъртожадните, които са дочували неща за времето, когато родителите им са били всесилни и които са твърде малки, за да си спомнят ужасите на войната. Със сигурност някои от тях биха пожелали да намерят Волдемор и да му помогнат.

Коментари

  1. Били припомнил кой хоркруск се опита да създаде копие на Ридъл, че това нещо ми се губи. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дневника, който Луциус подхвърли на Джини.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън