Хари Потър турнир №4: Произведение 2

Произведение 2

от Ренка

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Джини остана на масата на Грифиндор дълго след, като останалите ученици бяха напуснали Голямата зала и бяха тръгнали за поредното си посещение към Хогсмийд. Бъркаше разсеяно купичката си с овесена каша и гледаше тъжно в закачливите пламъци на близката камина.
Кой щеше да забележи липсата и, след като този за който мечтае в момента е с друга и дори не я поглежда. Всичко изглеждаше толкова мрачно. Опитваше се да покаже най-доброто от себе си и той да я хареса. Да погледне на нея по друг начин, освен че е сестра на най-добрият му приятел. Освен, че е глупавото момиче, което се довери на дневник пълен с черна магия.

-Джини добре ли си? – беше Хърмаяни
-О?.. аз ли... ами да добре съм. Защо да не съм?
-Виж Джини, от известно време те наблюдавам. Виждам, как гледаш Хари, как се смееш на шегите му, как търсиш вниманието и одобрението му по време на срещите на ВОДА. Но в момета е с Чо, иска нея, харесва нея и няма как да промениш това.
Не смятам, че двамата са един за друг и не мисля, че това между тях ще продължи дълго. Но не можеш да се затваряш в себе си и да се изолираш от света само защото Хари не гледа на теб, така както на теб ти се иска. Излизай с други момчета, разсейвай се с други неща. Отдалечи се от Хари. Пък кой знае, може когато усети липсата ти да те потърси сам.
-Може би си права. Ще се кача до кулата да се преоблека и ще се разходя до Хогсмийд.
-Чудесно! –Възликна Хърмаяни. –Значи ще се видим там. – намигна доволно, загърна се дебелия си шал и хукна към изхода на голямата зала.
Джини се запъти към кулата на Грифиндор мислейки си за думите на Хърмаяни. Тя беше права. Не можеше да фокосира живота си само и единствено към Хари. Щеше да е добре да се разсея от него и да пробва нови и различни неща. Да се забавлява и да е щастлива.
Тъкмо, когати прескачаше портрета на Дебелата Дама се засече с Дийн.
-Здравей Джини, няма ли да ходиш към Хогсмийд?
-Ами да, смятам да отида, само да си сложа топли дрехи.
-Искаш ли да те изчакам? Може да идем заедно, да се поразходим, да изпием по един горещ бирен шейк.
-Звучи добре, изчакай ме, връщам се след 5 мин.

Снега не спираше да вали на парцали, пътя беше заледен и хлъзгаф, за това се наложи Джини да се хване здраво за Дийн за да не падне. Улиците в Хогсмиид бяха пълни с ученици и учители, чуваха се весели писъци и смях. Обстановката ободри Джини и тя предложи на Дийн да се отбият първо до меденото царство.
Изкараха си доста забавно особенно след, като се наложи да гледат как стара магьосница гони 20 шоколадово жаби, които внучето и беше разпиляло из целия магазин и отказваше да върне магическата пръчка на баба си. След тази случка си накупиха цяла торба с всякакво вкусови бобчета, коктелни сладкиши, шербетови лимончета, избухливи бонбончета и желирани плужеци.
След това се отбиха и до магазина за шеги на Зонко. Уморени след разходката, пазаренето и студа влязоха в Трите метли. Всичките им ученици бяха там. Намериха си маса в дъното на заведението и се разположиха.
-Какво ще пиеш? –попита Дийн.
-Е как какво? Нали се разбрахме за горещ бирен шейк. –Джини се засмя.
-Така беше, отивам да взема.
Когато остана сама Джини се отпусна на стола и се замисли за това, колко приятно може да бъде и в компанията на друго момче. Да вярно нямаше зелено жабешките очи на Хари но...
-За какво се замисли? –Дийн се беше върнал с две големи халби горещ бирен шейк.
- О, не не за нищо.
Дийн и Джини прекараха следобеда в Трите метли, поговриха си, разбраха се пак да излязат. Смееха се на шеги и случки. Всичко вървеше толкова добре, докато Джини не забеляза Хари и Чо да влизат. Инстинктивно и без да разбере какво я прихвана, Джини увисна на врата на Дийн и започна да го целува. За нейна изненада той нито се изненада, нито се отдръпна.
След дълга и страстна целувка Джини се отдръпна с тих глас се извини на Дийн, че така е реагирала. Той се засмя и я целуна отново.
-Няма нищо. Мислех си аз да го направя, но се притеснявах да не те уплаша. Знаеш ли Джини, много те харесвам и много бих се радвал ако двамата с теб... така де сме двойка.
-Двойка? Ами да, добре, защо не. – Джини се усмихна и отново се учуди на себе си, какви ги върши без да се замисли. А всъщност всичко това беше с надеждата Хари да я види с друг. Щастлива и с друг.
-Дийн, стана късно, хайде да се връщаме към замъка. Само ще мина през тоалетната.
-Да, добре. И аз щях да ти предложа същото, че умирам от глад и нямам търпение за вечерята.
-Ей сега идвам.
Джини влезе в дамската тоалетна и в мига в който затвори след себе си от очите и текнаха сълзи. Чувстваше се разбита. Въпреки всичко, въпреки срещата и с Дийн, да гледа Хари и Чо заедно, беше мъчително за нея. Чудеше се дали ако е с Дийн ще забрави за Хари и ще спре да я боли.
Някой понече да влезе в тоалетната и Джини побърза да изтрие сълзите си.
-О, Джини здравей.
-Здравей Луна, как си?
-Много съм добре. А ти защо си разстроена?
-Не не е нищо сериозно.... Просто... мисля, че изгубих нещо и не знам дали ще го намеря.
-Не се натъжавай. Нещата, които губим, намират начин да се върнат при нас, дори и да не е по начина, по който очакваме.
-Да сигурно е така. Е аз ще тръгвам, чакат ме. Довиждане Луна.
-Довиждане Джини, ще се видим на следващата среща на ВОДА. –Луна намигна дяволито и махна за довиждане.
-Готова ли си да тръгваме. –Попита Дийн.
-Да готова съм.- усмихна му се Джини.
Двамата излязоха на главаната улица на Хогсмиид. Вече беше почнало да се стъмва. Джини хвана Дийн под ръка, сгуши се в него и тръгнаха към Хогуортс. Пред тях вървяха Рон, Хърмаяни, Хари и Чо. Хърамяни се обърна за миг. Засече погледа на Джини и се усмиха.
А Джини си помисли за думите на Луна: Нещата, които губим, намират начин да се върнат при нас, дори и да не е по начина, по който очакваме.
Дали Хари някога щеше да се раздели с Чо? Дали ще погледне на мен с други очи? Надявам се някой ден да сме заедно. Да намерим път един към друг дори и да е по най-неочаквания начин...
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

  1. Всичко това е огромна бърканица която е в противоречие с поредицата и затова гласувах с (тъпо). Да изясним нередностите. Първо- Джини по това време ходеше с Майкъл Конър; Второ Хармаяни наистина и е казала тези думи, но много по рано; Трето Джини няма как да отиде в Хогсмиид точно на това посещение защото Анджелина беше накарала целия грифиндорски отбор да тренира тогава(следователно и Рон няма как да е там, а и той е споменат в "фенфикшъна"). И последно, просто нямаше как Джини да види Хари и Чо в трите метли, защото те се скараха и Хари се появи сам в заведението. Просто исках да напиша това за всички които после ще гласуват за този "фенфикшън"!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Напълно съм съгласна с Toni!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Общо взето във първия коментар пише всичко което смятах да напиша аз. Плюс, че има запетаи, където не са нужни. Успех.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То и в твоя кратък коментар има 3 грешки, ама няма проблем да намираме кусури. Иначе запетаите да бяха единственият проблем...и то само тук...

      Изтриване
    2. Не е кусур. Хубаво е когато има грешки те да бъдат открити, за да може да се учим от тях. Никого не исках да обидя. 😉

      Изтриване
  5. На фона на нещата, които сме виждали в този "творчески" турнир, този разказ е страхотен. И не мисля, че една две запетай са от голямо значение.

    ОтговорИзтриване
  6. Борис Озадачения14 юли 2018 г. в 13:21

    От всичко свързано с този разказ, най-много ме впечатли коментарът на Тони Данаилов. Не знам дали си от екипа на този сайт, но определено трябва да бъдеш, защото някои от авторите на статии тук допускат елементарни фактологически грешки.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър