Натали Макдоналд, която стигна до Хогуортс

Вероятно много хора четат главата "Тримагическият турнир" и подминават името на Натали Макдоналд. Може би не знаете, че тук се крие една от най-трогателните истории около "Хари Потър".

"— Надявам се и тазгодишното попълнение на „Грифиндор“ да е на ниво — отбеляза Почтибезглавия Ник, докато аплодираше първокурсничката Натали Макдоналд, която сядаше на масата на „Грифиндор“."
"Хари Потър и огненият бокал", глава 12

През 1999-а година Натали Макдоналд е едно 9-годишно момиче, болно от левкемия. По това време са излезли само първите три части от поредицата, но Натали вече е почитателка на Джоан Роулинг.

По молба на дъщеря си, майката на Натали пише писмо до Джоан Роулинг, в което я моли да разкрие на дъщеря ѝ, която няма да доживее да го прочете сама, какво ще стане в историята.
Когато научава, Роулинг се трогва много и се свързва със семейството на Натали, но се оказва, че писмото се е забавило твърде много и малкото момиче е починало.

За да почете паметта на малката си фенка, Роулинг прави Натали Макдоналд ученичка в Хогуортс, разпределена в Грифиндор - любимият дом на истинската Натали. Ето как, макар и ненавършила 11 години, Натали отиде в Хогуортс и завинаги ще остане част от "Хари Потър". 

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп