За масовото заличаване на спомени във Фантастични животни и къде да ги намерим

Скоро излиза втората част от поредицата "Фантастични животни", но все още има неизяснени неща от първия филм. Petar Ploshtakov зададе въпрос за нещо, което го смущава: Масовото заличаване на спомени в първия филм от "Фантастични животни", разбираме че (или поне аз останах с такова впечатление), действа чрез дъжда (за да заличат спомените на Джейкъб го карат да излезе от подлеза). Но в същото време дават как действа и на хора по сградите, които са "на сухо". Недомислица или аз съм недоразбрал (мисля че 2рото, но нали за това питам:D ).
Буревестникът Франк във Фантастични животни и къде да ги намерим

Правилно си разбрал. За да не се изпълни целта на Гриндълуолд и мъгълите да разберат за съществуването на магьосниците, Нют Скамандър се сети да използва дълго събираната си отрова от Връхлитащо зло, която заличава неприятните спомени. Не ни е ясно по какъв начин отровата е била разпределена в облаците, но няма голямо значение - магия.
Важното е, че именно чрез отровата в дъжда спомените на всички бяха заличени. Всеки, който беше намокрен от този дъжд, забрави какво се е случило.

Но как отровата достигна до хората, които не бяха изложени на дъжда. Отговорът всъщност е много прост и е пред очите ни - водата.
Да, виждаме няколко мъгъли, които забравят какво се е случило и без да излизат под дъжда, но винаги в сцената има вода. Някой пие вода, друг се къпе. Отровата на Връхлитащото зло е влязла във водните запаси на града и с времето е достигнала до всички.
Господин Бигли от Фантастични животни и къде да ги намерим

Наистина във филма изглежда, че всичко това се случва за един ден, но според мен не трябва да го приемаме толкова буквално. Раздялата с Джейкъб става на същия ден, в който буревестникът Франк излетя, но част от кадрите, които видяхме преди това, трябва да се разбират като неща, които се случват в бъдещето. Дори на магьосниците ще им е трудно да възстановят щетите само за няколко минути.

Надявам се, че отговорът беше изчерпателен. Ако останаха неотговорени въпроси по темата, може да ги зададете в коментарите.

Коментари

  1. Сега, като прочитам елементарния отговор, смятам въпроса си за изключително тъп. Понякога, като си наумиш нещо (в случая за мен, че това е недомислица) и не можеш да видиш колко просто е обяснението всъщност. Благодаря за отговора :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност съм ти благодарен, че ми го зададе, защото сигурно има доста хора, които не са го разбрали. Аз самият го разбрах чак втория път, когато го гледах.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър