Какво щеше да стане, ако Хари Потър беше изключен от Хогуортс

Хари Потър няколко пъти е бил много близо до изключване, но никога опасността не е била толкова реална, колкото в "Хари Потър и орденът на феникса", след като направи магия за покровител на мъгълска улица. Какво щеше да се случи, ако Хари беше изхвърчал от училището тогава.
Пиша това като отговор на въпроса на Lora Markowa: Ако бяха изключили Хари от училище в "Хари Потър и ореденът на феникса" и той беше отишъл да живее със Сириус, според теб как щяха нещата да стоят в книгите по-напред?

На всички ни е ясно, че Дъмбълдор щеше да се бори с всички сили срещу изключването на Хари, а Дъмбълдор не е човек, който се предава лесно, затова вероятно щеше да спечели. Петата книга обаче е и най-ниската точка в кариерата на Дъмбълдор - вероятно влиянието му в света на магьосниците не е било толкова ниско, още откакто е бил млад и секси Джъд Лоу, затова сме длъжни да допуснем и възможността директорът да не беше постигнал своето и на Хари да му беше забранено да се връща в училището.

На невръстните магьосници, които биват изключени от училище, пръчките се унищожават, но съм сигурен, че Дъмбълдор не би позволил за нищо на света пръчката на Хари да бъде счупена. Възрастният магьосник щеше да организира някакво вълшебно изчезване на Хари и вероятно момчето щеше да живее със Сириус в нелегалност.

На площад Гримолд Хари нямаше да се размотава по цял ден, а щеше да учи и то, сигурен съм, по усърдно, отколкото в замъка. Някой трябва да преподава на момчето и за радост на Дъмбълдор (и ужас на Хари) директорът разполага с верен слуга, който е специалист в почти всяка сфера на магията - Сивиръс Снейп, така че си представям, че Снейп щеше да пътува постоянно до Лондон, за да дава частни уроци на Хари по почти всички предмети, плюс оклумантика. Не завиждам на Хари, ако тази ситуация беше станала реалност.

В някакъв момент щеше да се разкрие, че Волдемор се е завърнал, Хари щеше да бъде върнат в училището и останалата част от историята щеше да се развие по почти същия начин, но с две важни промени:

1. Сириус щеше да е жив
Волдемор нямаше да може да подлъже Хари и той нямаше с безрасъдството си да стане причина за смъртта на кръстника си.

2. Нямаше да има ВОДА
И макар това да не изглежда като кой знае какво, накрая именно ВОДА изигра важна роля за защитата на Хогуортс. Точно заради тайните срещи на Армията на Дъмбълдор, Невил успя да развие бунтарския си дух и да се превърне в лидера на съпротивата и откри таен проход между Хогуортс и Свинската глава, през който накрая дойдоха подръжниците на Хари за последната битка.

Дори само заради тази втора важна разлика, завръщането на Хари в училището през петата година беше толкова важно.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

7 доказателства, че Хари Потър е идиот

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Кой е първият змиеуст в историята

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

От какво се страхува Сириус Блек

Илюстрации от новото издание на Приказките на барда Бийдъл