Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Белатрикс Лестранж може само да завижда на Наджини, защото от всички живи същества, Волдемор държи най-много на змията си.
Пиша това заради въпроса на Габриела Илиева: Казваме, че Волдемор е неспособен да обича, но когато се въздига отново, той говори за змията си с една привързаност, с една милост към това животно... така сякаш я обича. Възможно ли е Волдемор действително да изпитва към нея някаква форма на любов.

Според мен от всички неща, на които Волдемор държи - като кръвта на Слидерин, Хогуортс, магията - единственото, към което изпитва нещо подобно на любов е... самият той. И ми се струва, че върху това се крепи и любовта му към змията.

Според мен черният магьосник не е притежавал Наджини преди първото си падане. Много по-вероятно е да я е срещнал в Албания. Моята теория е, че Наджини е била една от онези змии, в които частицата от душата на Волдемор се е вселявала. Всъщност последната такава змия.
Когато Петигрю го е открил, е използвал именно това последно тяло на Волдемор, за да създаде недоразвитото му тяло, в което го видяхме в четвърта книга - затова и трябваше постоянно да "изцежда" змията, за да поддържа тялото.

Друго предположение е, че Наджини не е била винаги с тези размери. Отровните змии по принцип не са толкова големи и ми се струва, че Волдемор е използвал магия, за да увеличи размера ѝ и да я направи по-опасна. А след убийството на Франк Брайс я е превърнал и в хоркрукс, което ѝ дава допълнителни защити, а на него пълен контрол над тялото на змията.

Точно затова изглежда, че Волдемор обича Наджини - тя е неразделно свързана с неговото съществуване. Змията някога (вероятно) му е дала тялото си, след това му е дала отровата си и му е помогнала да възвърне някаква физическа форма, а накрая е приютила още една част от душата му.
Наджини в много отношения Е Волдемор, затова обичайки нея, той все едно обича себе си, а това не е изненада за никого.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Шърли Хендерсън

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Валпургиева нощ

Най-забавните моменти с Фред и Джордж