Чо Чан и Хари Потър - 4 причини връзката им да е невъзможна

Чо Чан беше първото момиче, което успя да привлече вниманието на Хари Потър и само две книги по-късно двамата започнаха да излизат, но не се получи. За някои фенове връзката им обаче не изглежда толкова невъзможна, затова получих въпроса на Dara Sapundzhieva: Щеше ли да има някаква промяна, ако Хари бе станал гадже с Чо?

За да просъществуват отношенията им, трябва или Хари, или Чо да са различни хора. Ето четири причини тази връзка да е невъзможна, а съм сигурен, че останалите фенове могат да дадат поне още няколко:

1. Седрик Дигъри

И Хари и Чо скърбят за хафълпафеца, но по различен начин и по различни причини.
Хари никога нямаше да приеме Седрик по начина, по който го приемаше Чо, защото това, което тя ценеше най-много у него е и единственото нещо, заради което Хари не го харесваше. Двамата бяха конкуренция за сърцето на Чо и Хари загуби това състезание. Обсъждайки смъртта му с момичето, все едно признава, че единствената причина да е с нея е защото другият умря.
Това не значи, че на Хари не му е гадно за Седрик - той го убеди заедно да вземат купата, което доведе до смъртта му. Хари се чувства виновен, но и иска някакво признание, че успя да се измъкне от най-могъщия черен магьосник, а Седрик беше убит от глупавия му слуга. Рон, Хърмаяни и почти всички останали дават това признание на Хари, но не и Чо, за която измъкването на Хари винаги е свързано със смъртта на Седрик.
Седрик Дигъри завинаги щеше да остане стена между двамата.

2. Различни вкусове

Спомнете си когато Чо заведе Хари в сладкарничката "Мадам Пудифут", към която той изпита отвращение моментално (на ум даже я сравни с кабинета на Ъмбридж). Тогава Чо сякаш имаше различни очаквания от него и накрая остана разочарована, Даже опита да го нарани, като му заговори за Роджър Дейвис.
Хари Потър е скован, нетактичен и глуповат и ако Чо цял живот му натякваше, че не е такъв, какъвто тя иска, това би била една много неприятна и обречена на провал връзка. Всичко, заради което Чо не хареса Хари, са нещата, заради които Джини го обича.

3. Чо Чан е външен човек

Ние не знаем почти нищо за Чо, защото почти не я виждаме в книгата. Тя си има свои приятели (част от които Хари не харесва, а Хърмаяни буквално прокълна) и свой живот. Най-голямото търсене в живота на Хари е това на семейство и близост, затова и накрая избра Джини, която винаги е била близо до него и е част от любимото му магьосническо семейство.

4. Чо Чан е слабохарактерна

Има една сцена, която ме накара да харесвам Джини и да подкрепям връзката ѝ с Хари с две ръце - когато Хари ѝ каза, че трябва да се разделят за известно време, за да може той да убие един черен магьосник Джини веднага разбра, не прави сцени и не се опита да го разубеди.
Чо Чан шеще да реве, да се тръшка и да пъшка. Щеше да се вкопчи в Хари (със сигурност щеше да каже нещо от сорта на "Не искам да те губя, както загубих Седрик", което щеше да вбеси Хари, както написах в точка 1), нямаше да го пуска и в един момент вероятно щеше да му се наложи да използва релашио, за да се освободи от нея.

Не искам да кажа, че Чо Чан е лоша, но със сигурност не е подходяща за Хари Потър. По-скоро си я представям с Роджър Дейвис или с Падма Патил.

Коментари

  1. Как така си представяте Чо с Падма Патил?(Говоря за последното изречение)Падма Патил не беше ли момиче,което има близначка?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти па взе, че се скандализира от лесбо връзка... ц-ц-ц

      Изтриване
    2. Това, че има близначка не пречи. :)

      Изтриване
    3. Вилорп, признавам си,че се учудих, нямам против тези връзки,но не съм си представяла,че Чо би си подхождала с Падма,интересна би ми била статия относно това.
      Анонимен, не пречи по никакъв начин това,че има близначка,да,питах,за да бъда сигурна.

      Изтриване
    4. Всъщност нямах някаква основателна причина да напиша точно това. Просто ми се прииска да напиша поне още едно друго име, освен това на Роджър и се замислих за момчета в "Хогуортс", но после си казах, че изборът ми ще е по-голям, ако включа и момичетата, пък и ще е по-политически коректно. С Падма са в един дом, затова избрах нея, но в случая нямам някаква теория. Съжалявам, ако съм подвел някого.

      Изтриване
    5. Няма за какво да се извинявате,напротив, това последно изречение направи статията по-интересна за мен! Даже понякога се замислям как Чо би станала нещо повече от приятелка с Падма!Продължавайте напред,отдава ви се писането на статии относно магическия свят!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"