Могат ли магьосниците да достигнат космоса

Вероятно провокиран от статията ми за астрономията и магията, Спасимир Игнатов ме попита: Защо магьосниците да не могат да достигнат космоса? Унгардиум левиоза + балон?

Твърдението ми, че магьосниците не могат да напуснат планетата, е само предположение, но съм убеден, че съм прав. Най-важният въпрос, който трябва да си зададем, е какво биха търсили магьосниците в космическото пространство или на други планети.

Мъгълите изследват космоса, защото искат да научат повече за произхода на света и за силите, които движат всичко. Магьосниците нямат нужда от това познание, защото способността да правят магии улеснява всеки аспект от живота им. Може да се каже, че магията е в някаква степен пречка пред знанието и затова много фенове свързват въвеждането на Международния указ за секретност и скриването на магията от света на мъгълите с огромния скок, който прави мъгълската наука през следващите няколко столетия.

Все пак допускам възможността магьосниците вече да са проявили интерес към космическите пътувания и ако е така, подозирам, че са участвали и са помагали, а може и в момента да помагат, на мъгълските учени в опитите им да опознаят вселената и да извлекат някакви ползи от това знание.

Ако магьосниците решат да пътуват в космоса, вероятно ще намерят начин да поддържат живота си и да предпазят телата си. Чрез магия ще могат лесно и бързо да се придвижват. Но ми се струва почти невъзможно магьосниците, такива, каквито ги виждаме в "Хари Потър", да предприемат такова начинание.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)