Творчески турнир №5: Произведение 1

Произведение 1

от Луна Лъвгуд

(От мъгълофобите: Всички разкази се публикуват без редакция! Организаторите на турнира смятат, че това е задължение на авторите.)

Скъпо дневниче,
Провалих се. Днес Хари стана гадже с Джини. Още преди коледното тържество на професор Слъгхорн пробутах на Хари цяла кутия с пияни котли натъпкани с любовен еликсир и нищо не стана. Ще напиша писмо с оплакване до "Магийки-шегобийки на братя Уизли". Вместо с мен на коледното тържество отиде с оная Луда Лъвгуд.
Днес беше последния куидичен мач за тази учебна година. Хари не игра заради някакво си тъпо наказание наложено от професор Снейп. На негово място игра Джини. Не очаквах без Хари в отбора да победим, но ние победихме. Спечелихме купата по куидич
Тъкмо вдигахме купон в общата стая и Хари се появи през дупката зад портрета на дебелата дама. Реших да го заговоря. Все пак ако го заварех в добро настроение можеше да ми провърви, но още преди да се усетя Джини му се хвърли в прегръдка и го целуна. Цялата стая притихна. Но те не обърнаха вниманиет хванати за ръце излезнаха от общата стая.
Как може Хари да се хване с нея? Защо всички хубави момчета и налитаха?

Ромилда Вейн
____________________

Споделете мнението си в коментарите под тази публикация или се присъединете към групата на турнира: Хари Потър творчески турнир във Facebook, където ще се проведе гласуването за най-добрия разказ.

Коментари

  1. Докато го започна и то свърши. Изпървом помислих че това е дневника на Луна, ама щяха да са твърде големи несътоветствията. Можеше и да е разбито на дни различните абзаци...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А в крайна сметка от чие име е написан този текст? Предварително се извинявам,ако не съм видяла някъде,но не разбрах.

      Изтриване
  2. Извинявам се на читателите и на авторката Луна Лъвгуд, грешката е моя. Не бях копирал последния ред, в който се посочва кой е писал текста. Разказано е от гледната точка на Ромилда Вейн.

    ОтговорИзтриване
  3. Идеята ми хареса много, ама... много кратко бе.

    ОтговорИзтриване
  4. Дайте нещо за Куиръл или Снейп, (от тези произведения) защото мисля, че ще е интересно!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Творчески турнир №8: Произведение 1

Хоркруксите на Волдемор - как са защитени

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"