Отчет за постигнатото през последните две години

Минаха две години, откакто създадох блога и написах първата си публикация за Хари Потър в него (в която общи взето се представях и заявявах, че няма да пиша новини, а лични разсъждения за книгите на Роулинг). Тогава идеята ми беше да пише веднъж или два пъти седмично и се зарекох, че ако някога се случи цяла седмица да не напиша нищо, ще изтрия блога.
Първата версия на блога

Оказа се, че не само не ми се наложи да се насилвам, за да пиша всяка седмица, но и в повечето случай публикувам статия всеки ден, а понякога и по две.
Буквално всяко изречение в "Хари Потър" може да бъде коментирано и анализирано, така че имам материал за още 15 години блогстване.

Самата Роулинг ми помага, като разширява света с новите филми и информацията в Pottermore, така че винаги да имам какво ново да предложа на читателите си. Не се сдържах и започнах да споделям новини, като се старая да съм актуален или поне да не закъснявам много със съобщаването на информацията.

Читателите също много ми помагат, като задават въпросите си. Това ми показва кои части от историята не са достатъчно ясни или пък са по-интересни. Е, вярно, писна ми да чувам някои въпроси по милион пъти, като например можеха ли Хари и Драко да са приятели, какво щеше да стане, ако Невил беше Избрания и защо Волдемор няма нос (всичко това можете да разберете от страницата ми с често задавани въпроси за "Хари Потър").

В един момент въпросите станаха толкова много, че не можех да смогна, затова трябваше да ги огранича - първо веднъж седмично, после веднъж месечно (и пак не мога да отговоря на всички).

През последните две години феновете на Хари Потър страницата във Facebook станаха повече от 6000, а заедно с мен в блога започнаха да пишат и гост-автори. Статиите вече са близо 1000 и продължават да се увеличават. Отговорихме на повече от 100 въпроса на фенове и организирахме 5 творчески турнира, за които феновете на Хари Потър" написаха повече от 40 разказа.

Благодаря на всички, които останаха с мен и с Мъгълофобия през тези 24 месеца и се надявам да продължаваме да изследваме заедно света на Хари Потър, а и останалите светове, създадени от Роулинг.

И ако някога мъгълите ви накарат да се съмнявате в магията, спомнете си какво каза Сивиръс Снейп на Лили Евънс: "За нас е истина!"

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър