Може ли Наджини да е майка на Волдемор

Интернет е пълен с всякакви странни теории за Хари Потър, но наскоро прочетох една много интересна в светлината на новата информация за Наджини, змията на Волдемор. Теорията е на един от авторите на на-големия Хари Потър сайт -mugglenet и предполага изключително смущаващи отношения между черния магьосник и любимата му змия.
Волдемор, Наджини и Кридънс

Малко предистория на теорията

През 2007 година, в интервю за mugglenet, Джоан Роулинг каза, че има две неща от книгата, които е измислила, но е решила да не включва, защото са твърде гнусни и смущаващи - процедурата за създаване на хоркрукс и начина, по който Питър Петигрю възстановява тялото на Волдемор.

Преди няколко дни, попитана откога е знаела, че змията Наджини всъщност е човек, Джоан Роулинг отговори - от около 20 години. Това е горе-долу времето, когато е планирала и писала "Хари Потър и огненият бокал". Когато е измислила гнусната процедура по възраждането на Волдемор, която е споделила само с редакторката си и тя почти е щяла да повърне.
Волдемор като осакатено парче душа

Възможно ли е Наджини да е родила Волдемор

Покрай информацията за маледиктусите възникнаха много въпроси, които засега нямат отговор. Един от тях, повдигнат и от Вилорп - най-активният читател на блога, беше свързан с репродуктивната система на маледиктусите. Може ли преобразен маледиктус да роди човешко бебе? Ако да, може ли близо 100-годишната Наджини да роди човешко дете?

Ние знаем, че Волдемор създава временното си тяло от четвъртата книга, с помощта на змията Наджини и на слугата си Опаш, който изпълнява нарежданията му. След това Наджини "кърми" Волдемор, точно като майка.
Лорд Волдемор суче от Наджини

Според теорията, която толкова много ми хареса, Наджини, която изглежда като змия, но всъщност е човек, е родила човешко бебе, в което, чрез ритуал, Питър Петигрю е вселил душата на господаря си. Волдемор изглежда като змия още преди да върне тялото си и вероятно е използвал змийска кръв за някакъв черен ритуал, така че да приеме някои от качествата на любимото му животно. Така душата на Волдемор, който е отчасти змия, отчасти човек, се е вселил в бебешкото тяло, родено от жена, която е отчасти змия и отчасти човек. Това тяло е било много близко до оригиналното тяло на Волдемор и затова е можел да се всели в него, без да го убие, както е ставало по принцип.

Именно затова Волдемор е смятал Наджини за толкова важна, че да вложи част от душата си в нея. Освен че му е помогнала, змията символизира и мъртвата му слидеринска майка магьосница, която никога не е познавал, но очевидно е смятал за по-близка от баща си.
Волдемор и Наджини

Достоверна ли е тази теория за Хари Потър

Вече казах, че харесвам теорията, но доколко е достоверна е друг въпрос. Теорията е вписва доста добре и ни дава отговор на въпроса какво толкова гадно е измислила Роулинг, че не са ѝ позволили да го напише в книгата. Освен това, ако се окаже, че се е случило точно така, това би било доказателство, че информацията за Наджини наистина е била известна на Джоан Роулинг през последните 20 години.

Коментари

  1. Добре де, но пак опираме до въпроса може ли Човек да хоркрукс?
    Освен това се повдига един още по интересне въпрос. Ако наджини е втора майка на Том, кой е втория му баща?
    Мога да теритизирам върху предположението, че е Опаш, който е достатъчно малоучен и страхлив да се навие на тая работа. доказанелството че е малоумен идва от „Плът от сулгата, доброволно дарена”, където си отряза ръката, вместо да пусне малко кожички от пръстите или само праст да речем.
    Проблемът е, че в заклинанието той е определен като слуга и едва ли би могъл да е хем баща хам слуга. Както знаем една съставка може да присъства само веднъж в магическа рецепта...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е Опаш да е бащата, както казваш. И именно затова да реже цялата си ръка - така дарява и плът от слугата и кост от бащата. Става връзката между първото тяло на Волдемор и второто, родено от змията.

      Изтриване
    2. При кост от бащата обаче бяха разровили и гроба на татко му на Том и май като цяло това с волди родено т змията създава повече въпроси отколкото дава отговори.

      Изтриване
    3. Затова казвам, че Опаш е връзката. Той е баща на настоящото тяло на Волдемор, а Том Риддъл на миналото. Чрез ритула настоящото тяло става същото като миналото. Но си прав, че е твърде рано да се задълбаваме в тази теория. Щом Роулинг е решила да вклчи Наджини, ще ни покаже и каква е връзката. Тогава вече може да правим теории за ритуала по връщането на тялото.

      Изтриване
    4. Забавното е, че както е тръгнало историята от прокълнатато дете ще се окаже истанска, но вместо то да е дете на Лестранж ще се окаже, че е от Наджини =Р

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд