Дарън Крис - как Хари Потър помогна на таланта

Възможно ли е любовта към книгите за Хари Потър да помогне на някого да покаже таланта си на света и да го поведе по пътя към успеха? Да! Именно това се случи с талантливия млад музикант и актьор Дарън Крис, който вчера получи най-голямата награда за телевизия - Еми.
Дарън Крис с наградата Еми

Роденият през 1987 година Дарън доби световна популярност през 2009 с мюзикъла A Very Potter Musical (AVPM). Пародията на "Хари Потър" стана интернет феномен и доби огромна популярност сред феновете на Роулинг.
Дарън Крис, тогава още студент, изигра ролята на самия Хари, но освен това беше композитор и автор на текстовете на песните.
Дарън Крис в A Very Potter Musical

Първата му голяма роля в телевизията беше в музикалния сериал "Клуб веселие". Там Дарън Крис пристигна с вече доста голяма популярност заради интернет мюзикълите си и успя да спечели симпатиите на по-голямата част от зрителите, донякъде засенчвайки звездата на сериала Крис Колфър.
Дарън Крис в Клуб веселие

Миналата година получи главна роля в минисериала "Убийството на Джани Версаче", който стана едно от големите телевизионни събития. В сериала Крис изпълняваше ролята на Андрю Кунанан - серийният убиец, застрелял дизайнера Версаче.
Именно за ролята си на Кунанан Дарън Крис получи наградата Еми.
Дарън Крис в Убийството на Джани Версаче

Това е втората му номинация за Еми, като първата беше за ролята му в "Клуб веселие". Дарън Крис беше номиниран и за Грами.
Със сигурност можем да кажем, че го чака кариера, изпълнена с успехи. И е много интересно да си спомним, че всичко започна с ролята му на Хари Потър, който възпява завръщането си в "Хогуортс".
Дарън Крис в A Very Potter Musical

Коментари

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"