Рон и вината на Фред и Джордж

И аз, като повечето фенове, много харесвам близнаците, но ми се налага да призная, че те имат една много голяма вина по отношение на малкия си брат - двамата не само че никога не са му помагали истински, но и са виновни за някои от най-големите му недостатъци.

Доказателства за лошото отношение на близнаците Уизли


  • Мечето-паяк

Всички знаем, че от всичко на света Рон най-много се страхува от паяци. И в корените на този страх стоят именно Фред и Джордж.
Когато е бил на три години, Рон е счупил метлата играчка на Фред и за да си отмъсти, той е превърнал любимото му мече в паяк. Това е травмирало малкото момче и е оставило неизлечим отпечатък върху съзнанието му


  • Хитроумната карта

В третата година на Хари (и на Рон), близнаците му подаряват хитроумната карта, която са откраднали от кабинета на Филч. Не е трудно читателите да забележат, че отношението на близнаците към Хари е много по-братско, отколкото към реалния им брат.
Друго, което смущава много фенове е, как Фред и Джордж не са забелязали, че Рон всяка нощ си ляга с някакъв Питър Петигрю. Отговорът е лесен - никога не са го търсили на картата. Никога не са се интересували какво става с него.


  • Провалите на Рон

И най-голямата вина на близнаците е, че са втълпили на Рон постоянен страх от провала.
Рон не е глупав - ние знаем, че е отличен играч на шах, а за това се иска интелект и стратегическо мислене. Рон е добър и в куидича, стига да не се притеснява.
Близнаците обаче никога не му позволяват да се отпусне и случаите, в които не му се подиграват или го подкрепят, са описани като някакво изключение: "дори Фред и Джордж признаха, че си се представил блестящо". Това звучи като нещо, казано за Снейп.

Защо Фред и Джордж се държат така?

Може би сте забелязали, че от цялото семейство Уизли има само двама души, към които близнаците се отнасят презрително - Рон и Пърси, а това са двамата им най-близки по възраст братя. Според мен именно в това се крие причината за тяхното поведение - може би близнаците се страхуват, че Рон и Пърси могат да откраднат вниманието, което смятат, че заслужават (а те държат винаги да са в центъра на вниманието).

С тази публикация не искам да кажа нищо лошо за близнаците. Те са изключителни магьосници и страхотни хора, даже се дразня, когато някой ги сравнява с Джеймс и бандата му. Но не мога да си затворя очите пред несправедливото им отношение към Рон.
Бих казал обаче, че може би Джордж е осъзнал грешката си и затова е поканил малкия си брат да му помага в шегобийницата. Сигурен съм, че поддържа добри отношения и с Пърси.

Коментари

Вижте последните:

Популярни публикации от този блог

Невероятната история на Евана Линч

Герои от Хари Потър във Фантастични животни

Мистерията около съдбата на Лавендър Браун

Защо Волдемор не беше преследван като Гриндълуолд

Защо Снейп трябваше да убие Дъмбълдор

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Коя е Евана Линч от филмите за Хари Потър

Още за Нют във Фантастични животни 2 (СПОЙЛЕРИ!)

Защо Джини е най-подходящата жена за Хари Потър

Подробности за Престъпленията на Гринделвалд (СПОЙЛЕРИ!)