Нощта на книгите за Хари Потър в София и защо Радина Рейвънклоу избяга с писъци

За пети пореден път се проведе Нощта на книгите за Хари Потър. НДК отново беше домакин, но този път събитието се проведе в Клуб 1, а не както досега в Перото. Това беше най-мащабната Нощ досега. В инициативата взеха участие фенове от 16 града на България.

Както винаги, издателство Bloomsbury определиха темата на събитието. Този път темата беше "Хогуортс", заради дългоочакваното завръщане в училището за магия и вълшебство във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд.

За доброто прекарване на младите магьосници се беше погрижила актрисата и сценограф Деница Аргиропулос, която беше нарисувала собственоръчно огромните знамена на домовете. Тя е отговорна и за миналогодишната Нощ на книгите за Хари Потър, когато фантастичните животни от романите на Роулинг възкръснаха.

За всеки от домовете беше приготвено специално кътче, което участниците можеха да посетят и да се срещнат с основателите им. Една от най-интересните стаи, разбира се, беше тази на Слидерин. Но трябва да призная, че и стаята на Хафълпаф беше много уютна.

За съжаление Радина Рейвънклоу пропусна всичко това, защото изключително много не хареса един от актьорите. Плъхът Янчо беше дошъл, за да изпълни ролята на Скабърс, но не знаеше, че Радина изпитва към плъховете същото като Рон към паяците.

Критики на банда сърдити старчета

За пореден път обаче всички ние, от групата на Daily Potter, се усетихме супер нежелани на това място, което е толкова наше, колкото и на дребосъците. Всичко беше толкова добре направено, че вероятно бихме изкарали часове там и дори бихме си платили за вход. Можеше да се превърне в наистина паметна вечер.

Вместо това имахме по 5 минути с всеки от основателите, отговаряхме на въпроси, на които дори Методи знаеше отговорите и родителите ни гледаха с неприкрита омраза, когато ритахме децата им.

Нямахме достатъчно време да се спрем, да разгледаме и да се насладим на невероятната атмосфера. Нямахме възможност да си поговорим повече с основателите на домовете. Нямахме възможност да си вземем нещо за пиене и да се отпуснем, преди да трябва да си тръгнем.

Разбирам напълно, че програмата беше съобразена с най-малките - тези, които едва издържаха 40 минути (много от тях си тръгнаха преди края на програмата). Но защо организаторите вече трета година не могат да се сетят да определят една от групите, която да бъде само за дъртаци?

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Роулинг и Шекспир - препратки в Хари Потър

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър