С какво създателите на Хари Потър подразниха Алън Рикман

Всички ние свързваме големият британски актьор с екранизациите по "Хари Потър". Самият той се гордее с възможността да се включи в тези филми и да даде живот на Сивиръс Снейп. След смъртта му обаче стана ясно, че не всичко свързано с филмирането на Хари Потър му е било приятно.


В средата на миналата година имаше организиран търг, на който бяха продадени част от дневниците и писмата на актьора. От тях получихме малко неизвестна досега информация за създаването на филма.

В едно писмо до актьора, продуцентът на успешната филмова поредица му пише: "Знам, че понякога се дразниш, но знай, че си незаменима част от филма. И си гениален!"

От една бележка, писана от самия Рикман по време на снимките на "Хари Потър и нечистокръвния принц" разбираме поне едно от нещата, които са го тормозили. Актьорът пише: "Сякаш Дейвид Хейман е решил, че това не е важно за неговите цели. Или казано по друг начин - иска филмите да се харесат на тийн аудиторията."


Очевидно актьорът не е бил съгласен с осакатяването на образа на Снейп. Имайте предвид, че освен Роулинг, той е бил единственият човек, който е знаел голямата тайна на Снейп и отношението му към Лили. Обаче по времето, когато се снимаше шестият филм, тази информация вече беше известна и Дейвид Йейтс не е имал никакво оправдание в пренебрегването на толкова важни моменти от историята на Снейп.

Тези малки парченца информация, които имаме за Алън Рикман, ни помагат още по-добре да разберем колко силна е била връзката му с образа на Снейп и колко много е ценял работата си по филмите за Хари Потър. Истинска чест за нашето фенство е човек като Алън Рикман да участва в екранизациите по любимата ни книга.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"