Защо загина Регулус Блек - грешка или съзнателно решение

Тази седмица ще се опитам да се въздържа от публикации за "Фантастични животни" и ще ми е много трудно. За щастие получих много интересен въпрос, свързан с Регулус Блек, от melani petrovska, който малко ще ме разсее: Защо Р.А.Б., вместо да се остави да го убият инфериите, не накара Крийчър да се магипортира с него? Все пак щом успяха Оливандър и Луна да се магипортират заедно с Доби от къщата на Малфой, би трябвало и те да могат.
Регулус Блек


Да, и аз като теб вярвам, че ако Регулус беше наредил на Крийчър да го измъкне от пещерата, домашното духче щеше да успее да се магипортира с него, въпреки всички защитни заклинания на Волдемор. Защо тогава това не се случи? Може би първо трябва да разберем какви бяха мотивите му изобщо да влезе в пещерата.

Кой е Регулус Блек и какво е отношението му към Волдемор

Регулус е по-малкият брат на Сириус. За разлика от кръстника на Хари, той е желаел по всякакъв начин да защитава честта и да уважава традициите на рода Блек.
Когато е постъпил в училище е бил разпределен в дом Слидерин, като всички в семейството си преди това. Бил е търсач в куидичния отбор на дома си и е бил достатъчно забележителен млад магьосник, че да бъде поканен в Слъг-кръга.

Регулус Блек
И като повечето млади слидеринци по това време, Регулус е бил впечатлен от Лорд Волдемор. Вярвал е, че това е магьосникът, който ще покори мъгълите и мъгълокръвните и ще даде на чистокръвните възможност да управляват. Общо взето е виждал в него човека, който ще направи това, което Гринделвалд не успя.
След като завършил, насърчен от родителите си, Регулус станал смъртожаден.

Не минало много време обаче и Регулус осъзнал, че единствената цел на Волдемор е да е безсмъртен и единствен господар на света, а по-голямата част от последователите му са кръвожадни психопати.

Регулус научил за хоркрукса на Волдемор. Заедно с Крийчър влезли в пещерата и откраднали медальона. Той го дал на Крийчър и му заръчал да се спаси и да го унищожи. Самият Регулус загинал.

Изкуплението на Регулус Блек

Въпросът тук е защо Регулус не заръча на Крийчър да измъкне и него. Няма как да знаем, но можем да се опитаме да се досетим. Тук предлагам своята теория.

Струва ми се, че младият магьосник е разбрал що за хора са Волдемор и смъртожадните, когато му се е наложило да участва в техните забавления, включващи изтезания и убийства на мъгъли. Регулус нямаше да може да оцелее достатъчно дълго, за да открадне медальона, ако беше отказвал да прави тези неща. Следователно, поне така си мисля, Регулус е убиец.

Регулус Блек
Вероятно решението на Регулус да остане в пещерата и да бъде убит от инфериите е неговият опит да изкупи греховете си. Той е знаел, че няма шанс да спре Волдемор, но е можел поне да направи така, че магьосникът да не е безсмъртен. А след като го е направил (или поне така си е мислел), е искал да получи това, което е смятал, че заслужава за участието си в отвратителните дейности на смъртожадните - смърт.

Регулус Блек е избрал да се самоубие (и то по един наистина жесток начин). Затова не е пожелал Крийчър да го спаси.

Коментари

  1. Според мен в него е имало добро, както е при брат му Сириус. Просто майка му го е накарала да стане смъртожаден. Във всеки човек има и добро и зло... Харесва ми че си разгледал точно този персонаж...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Какво знаем за Бил и Фльор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Била ли е някога майка Макгонъгол и имала ли е съпруг