Честит ден на Хари Потър!

Пак дойде онзи ден от годината, в който пишем "Честит ден на Хари Потър", а хората ни отговарят, че е денят на будителите. Ние, разбира се, ще почетем и този празник, но трябва да имате предвид, че това е блог за "Хари Потър" и за Джоан Роулинг, така че те винаги ще са на първо място.
Макгонъгол и Дъмбълдор в Хари Потър и философският камък

Защо днес е Ден на Хари Потър

Чудите се с какво е специален днешния ден за феновете на "Хари Потър"? Ами, това е денят, в който Волдемор бе победен за пръв път след цели 10 години терор. Хари Потър оцеля, а черният магьосник беше сразен и всички в магическия свят празнуваха. На тайни събирания из цялата страна се вдигаха чаши и хората с приглушен глас казваха "За Хари Потър... момчето, което оживя"

Наричаме го ден на Хари Потър заради репликата на професор Макгонъгол: "Не бих се изненадала в бъдеще днешният ден да е известен като деня на Хари Потър".

Защо днешният ден е важен за читателите на този блог

Ако сте тук не за пръв път, значи блогът Мъгълофобия ви е грабнал вниманието и ви е харесал достатъчно, за да се върнете. Сигурно знаете, че блогът беше създаден около клуб Daily Potter. И макар да празнуваме рождения ден на клуба на 1 февруари, когато решихме да бъдем клуб, всъщност групата ни се събра от 1 ноември 2009 година - три месеца преди основаването на клуба и започването на препрочитателските планове.

Хари Потър фенове от клуб Daily Potter
Първата ни среща беше посветена на Деня на Хари Потър. Дойдоха едва 10 човека, но това ни насърчи да правим още срещи в София, а след това и в Пловдив.

Какво се промени за българското фенство след 1 ноември 2009 година

Когато говорим за "Хари Потър", трябва да го разглеждаме по два начина - комерсиален и литературен. Всички събития до този момент бяха единствено с комерсиална цел - да промотират новите книги и филмите. Ние обаче не се интересуваме от тази страна на "Хари Потър", искаме само да намерим хора, с които да споделяме любовта си към книгите на Джоан Роулинг.

Хари Потър фенове от клуб Daily Potter
Вече близо 9 години клуб Daily Potter събира най-верните фенове на "Хари Потър" в България. Можем да се похвалим, че сме прочели заедно книгата 5 пъти и сега я четем за шести. Успяхме да убедим много фенове, които бяха позабравили магията на "Хари Потър", да препрочетат историята и да си припомнят защо са я обичали толкова много преди. Гордеем се, че насочихме и съвсем нови фенове към поредицата на Роулинг.

Блогът Мъгълофобия и страницата "Хари Потър - новини, коментари, теории" се стремят да бъдат най-магическото място в българското интернет пространство. Гордеем се, че сме споделили с вас близо 900 статии за света на Хари Потър, поредицата Фантастични животни и творчеството на Джоан Роулинг.

Честит ден на Хари Потър и честит празник на мъгълофобите!

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Магьоснически игри и спортове

Какво знаем за Бил и Фльор

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Творчески турнир №5: Произведение 5

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп