Кой е Кридънс от Фантастични животни (СПОЙЛЕРИ!)

Срещнахме се с Кридънс Беърбоун във "Фантастични животни и къде да ги намерим". Сега ни предстои да се запознаем по-подробно с персонажа и да разберем кой е той в действителност.
Кридънс във Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд

Истинското име на Кридънс е Корвус Лестранж. Той е роден в началото на 20-и век и е осиновен от американката Мери Лу Беърбоун.

Кридънс е магьосник, но новата му майка е лидер на движение, което си е поставило за цел да изобличи и да унищожи магьосниците по света. По тази причина момчето само се принуждава да крие магическите си сили. Това обаче е много опасно, защото концентрираната неизразходвана сила може да излезе всеки момент и е унищожителна. Този феномен се нарича Обскурус.
Обскурусът в Ню Йорк от Фантастични животни и къде да ги намерим

През 1926 година Гелърт Гриндълуолд пристига в Америка, за да търси този обскурус, който е видял в пророчество. Той знае, че обскурусът се намира близо до Мери Лу и без да иска привлича именно Кридънс, за да му помогне в откриването. Гриндълуолд очевидно знае, че Кридънс е от магьосническо семейство, но мисли, че не проявява магически сили, защото е безмощен.

Отношенията между Кридънс и Мери Лу са обтегнати. Фанатичната жена редовно бие осиновения си син и в един момент обскурусът в него избухва и убива жената, както и по-голямата осиновена сестра на Кридънс.
Гриндълуод разбира грешката си и опитва да привлече момчето на своя страна. Кридънс обаче излиза извън контрол и започва да вилнее из Ню Йорк.
Обскурусът в Ню Йорк от Фантастични животни и къде да ги намерим

Когато обскурусът е разкрит, аврорите на МАКУСА опитват да го унищожат и изглежда успяват. Кридънс обаче остава жив и заминава за Европа, за да търси корените си.

През 1927 година Кридънс попада в магьосническия цирк в Париж и се запознава с Наджини. Какви са отношенията им предстои да разберем съвсем скоро.
Кридънс във Фантастични животни: Престъпленията на Гриндълуолд

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън