Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Аврелий Дъмбълдор, непознатият досега брат на Албус Дъмбълдор, беше голямото разкритие във "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд". Всички имаме много въпроси за него. Сега ще опитаме да обобщим всичко, което знаем и което предполагаме за произхода на новия персонаж.
Дъмбълдор, Кридънс и Гринделвалд във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Да предположим, че Гринделвалд не лъже и Кридънс наистина е Аврелий. Тогава остава въпросът как може да се е случило това.

Кои са родителите на Аврелий Дъмбълдор?

От сценария знаем, че корабокрушението, отнело живота на Корвус Лестранж, се е случило през 1901. Бебето Аврелий няма как да е на повече от няколко месеца по това време, затова приемаме, че е родено през 1901 или 1900.
Семейство Дъмбълдор
Семейство Дъмбълдор: Албус, Кендра, Ариана, Перцивал и Абърфорт

Знаем, че Кендра Дъмбълдор, майката на Албус, е загинала през лятото на 1899. Няма начин тя да е майка на бебето от кораба. Това обаче няма голямо значение, тъй като Кендра не е Дъмбълдор по произход и следователно синът и също няма да е.

Перцивал Дъмбълдор на пръв поглед също не може да е бащата, тъй като още преди години е вкаран в Азкабан. Смята се, че там умира. Той обаче е най-вероятният кандидат за баща на момчето, защото така думите на Гринделвалд, че това е братът на Албус, ще се окажат истина

Но нали Перцивал Дъмбълдор е в затвора?

Ние знаем, че бащата на Дъмбълор е вкаран в затвора. Казано ни е и че умира там. Но дали наистина е така? Ако магьосникът е успял да се измъкне, има вероятност бягството му да е било прикрито. Министерството не е искало да разваля репутацията на затвора, след като е имало толкова много съпротива срещу използването му. Със сигурност много хора не са били съгласни с присъдата на Перцивал и са били склонни да прикрият бягството му.
Затворът Азкабан

Ако е така, възможно е той да се е подвизавал под друго име и да се е оженил повторно. По някое време (и по някаква причина) е решил да изпрати новороденото си бебе в Америка. То е стигнало там и е било отгледано от Мери Лу Беърбоун.

Кой друг може да е бащата на Аврелий Дъмбълдор?

Има много теории, но малко са правдоподобни. Ще разгледаме няколко от тях.

Някой роднина на Албус и Абърфорт може да се окаже бащата на Аврелий. Това означава, че Гринделвалд е излъгал и младият мъж не е брат на Албус. Това е възможно, тъй като не знаем нищо за други роднини на семейство Дъмбълдор, освен леля на име Хонория. Ако бащата на Аврелий да не е от рода Дъмбълдор, връзката му с този род може да идва именно от Хонория

Самият Албус или брат му Абърфорд може да са бащи на момчето. Така то ще е кръвен роднина на Албус Дъмбълдор. Пак обаче излиза, че Гринделвалд е излъгал.

Аврелий Дъмбълдор или Кридънс във Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд
Самият Гринделвалд е сочен като възможен баща на Аврелий. Според една теория, той е спал с Ариана Дъмбълдор и тя е забременяла. Това ще е най-интересният развой на събитията, защото така Аврелий се оказва свързан с Дъмбълдор и с Гринделвалд едновременно.

Може бащата да е и някой съвсем друг, според една разпространена (но малко вероятна) теория. Те твърди, че обскурусът на Ариана се е откачил от нея при смъртта ѝ и се е лепнал за друг. Но ако е така, трябва да си е сменял тялото поне веднъж. Обскурусът не може да живее близо две години без приемник.

А сигурни ли сме, че Аврелий наистина е Дъмбълдор?

Имаме всички основания да смятаме така, защото фениксът дойде при него. Малко по-рано научихме, че семейство Дъмбълдор са свързани с фениксите. Такава птица се появява при всеки Дъмбълдор, който е в беда.
Фенксът Фоукс в кабинета на Дъмбълдор в Хари Потър и стаята на тайните

Това разкритие дойде съвсем на финала на филма. За съжаление ще чакаме още много години, преди да разберем какво точно се е случило. Когато говорим за Аврелий Дъмбълдор, имаме много повече въпроси, отколкото отговори.

Коментари

  1. Първо бях шокирана , когато Гринделвалд каза, че Кридънс е Дъмбълдор, седях в киносалона и просто бях като уааау.. но после си казах не, няма как, това е лъжа. Гриндълвалд използва бедното момче със загубена история и фамилия, за да му свърши черната работа ..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако лъжеше, феникса нямаше да дойде при Кридънс..

      Изтриване
  2. Първо бях шокирана , когато Гринделвалд каза, че Кридънс е Дъмбълдор, седях в киносалона и просто бях като уааау.. но после си казах не, няма как, това е лъжа. Гриндълвалд използва бедното момче със загубена история и фамилия, за да му свърши черната работа ..

    ОтговорИзтриване
  3. В нашите затвори има „семейно посещение” та защо и магическите да няма такова?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има. Нали така се разкри в четвъртата книга на Хари Потър, историята за Барти Крауч младши. Ако Перцифиал е бащата то тогава майката остава неизвестна. Засега.

      Изтриване
    2. Но не позволиха ли на Барти Крауч старши, защото е голяма клечка в министерството и защото му е син?

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд