Хари Потър като учител

Наскоро чух предположение, че ако не беше станал аврор, Хари можеше да работи като учител в "Хогуортс". Първоначално ми стана смешно, защото той дори не завърши училище, но после се сетих, че говорим за мястото, където са преподавали Хагрид и Невил. След като свърших да се подигравам на идеята, се замислих по-сериозно и установих, че тя изобщо не е толкова глупава.

Когато Хърмаяни предложи на Хари да ги обучава по Защита срещу черните изкуства, той първоначално не прие идеята сериозно, но в крайна сметка се захвана и откри неподозиран талант - да подбира уроците и да обяснява магиите както много от истинските преподаватели не успяват.

За няколкото месеца, през които съществуваше ВОДА, Хари успя да покаже на доста от съучениците си как да се дуелират, как да отблъскват проклятия и дори как да призовават покровител. Тези умения влязоха в употреба на някои от тях още по време на Битката в министерството и още повече по време на Битката за Хогуортс.

За разлика от Хърмаяни, която просто научава нещата от учебника, повечето защитни и атакуващи магии Хари е научил от необходимост. Точно затова му е лесно да обясни как и кога съответната магия може да бъде използвана и да свърже идеята за заклинанието с конкретна опасна ситуация, която може да възникне.
Знам, че всички харесваме Ремус Лупин като учител, но единственият преподавател по Защита, който преподаваше магиите добре колкото Хари, беше смъртожадният Барти Крауч в образа на Муди.

Струва ми се, че ако Хари не беше толкова обсебен от идеята да стане аврор, "Хогуортс" можеше да се сдобие с един от най-добрите си преподаватели по Защита срещу черните изкуства.

Коментари

  1. Дали пък Хари не драпа да стане аврори за да може до ползва непростимите проклятия върху настоящите си политически противници и бивши смъртожадни?
    Аврарите са едни от изключенията в правило за забраната на употреба на заклинанията върху хора...

    Всъщност съществата спадат ли към забраната да се ползват трите проклятия върху тях?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)