Ще има нова книга за деца от авторката на Хари Потър

В интервю за американската телевизия CBS Джоан Роулинг потвърди плановете си да напише сценариите на останалите 4 филма от новата поредица за Гриндълуолд, да продължи с романите за Корморан Страйк и да публикува нова книга за деца.

Повод за интервюто беше пиесата на Джак Торн и Джон Тифани "Прокълнатото дете", която е вдъхновена от "Хари Потър". От година пиесата се играе с изключителен успех в Лондон, а през април 2018 ще бъде поставена и на Бродуей.

Писателката, която в продължение на седем години повтаряше, че е приключила с героите от най-известната си книга, призна, че е трябвало много да я убеждават за пиесата, но твърдо заяви (и от името на всички фенове, които не харесаха новата история се надявам този път да удържи на думата си), че други продължения няма да има.

Попитана от журналиста Марк Филипс какво ще прави занапред, Роулинг каза: "Ами, определено планирам още книги за Страйк. Имам друга детска книга, която някога ще бъде публикувана. Възнамерявам да продължа и със сценариите, защото писането им ме радва. И освен това имам още няколко идеи, така че, да - има с какво да се занимавам."

Преди няколко месеца Роулинг приключи със сценария за продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим", а снимките на филма започнаха почти веднага след това. Скоро се очаква да бъде завършена и четвъртата книга за детектив Корморан Страйк, която ще се казва Lethal White.
Примерна корица, направена от фенове

Коментари

Вижте последните:

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Защо Куини изостави Джейкъб, ако наистина го е обичала

7 Хари Потър места, които задължително да посетите в Единбург

Джоан Роулинг завърши сценария на Фантастични животни 3

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

Актьор от Хари Потър с представление в София

5 причини да прочетете сценария на Фантастични животни 2

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Добър преподавател ли е Минерва Макгонъгол

Възрастта на професор Макгонъгол от Фантастични животни