Ще има нова книга за деца от авторката на Хари Потър

В интервю за американската телевизия CBS Джоан Роулинг потвърди плановете си да напише сценариите на останалите 4 филма от новата поредица за Гриндълуолд, да продължи с романите за Корморан Страйк и да публикува нова книга за деца.

Повод за интервюто беше пиесата на Джак Торн и Джон Тифани "Прокълнатото дете", която е вдъхновена от "Хари Потър". От година пиесата се играе с изключителен успех в Лондон, а през април 2018 ще бъде поставена и на Бродуей.

Писателката, която в продължение на седем години повтаряше, че е приключила с героите от най-известната си книга, призна, че е трябвало много да я убеждават за пиесата, но твърдо заяви (и от името на всички фенове, които не харесаха новата история се надявам този път да удържи на думата си), че други продължения няма да има.

Попитана от журналиста Марк Филипс какво ще прави занапред, Роулинг каза: "Ами, определено планирам още книги за Страйк. Имам друга детска книга, която някога ще бъде публикувана. Възнамерявам да продължа и със сценариите, защото писането им ме радва. И освен това имам още няколко идеи, така че, да - има с какво да се занимавам."

Преди няколко месеца Роулинг приключи със сценария за продължението на "Фантастични животни и къде да ги намерим", а снимките на филма започнаха почти веднага след това. Скоро се очаква да бъде завършена и четвъртата книга за детектив Корморан Страйк, която ще се казва Lethal White.
Примерна корица, направена от фенове

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"