Зовът на кукувицата, епизод 3 - ревю

Снощи гледах и последния епизод на "Зовът на кукувицата" и съм много щастлив, че Роулинг е избрала да ни представи екранизацията като сериал - според мен не можеше да има по-подходяща форма.

Във финалния епизод ми направи впечатление, че развръзката на историята дойде по-бързо, отколкото в романа. Очевидно създателите са се опасявали, че с разкриването на повече детайли зрителите могат да разрешат мистерията сами.
Истината е, че книгата на Робърт Галбрейт ни дава доста повече улики и свидетели, което допълнително заплита мистерията, но и прави изненадващи финал по-логичен.

Особеното на този епизод беше, че ни показаха как Страйк е изгубил крака си и видяхме момента с детето, което избра да не го убива. Корморан беше споменал случката на Робин в предходните епизоди и каза, че не е сигурен дали детето е проявило милост или жестокост.

За пръв път в сериала се появи и Шанкър - приятел на Корморан, който често му помага. Той ще има особено важна роля във "В служба на злото", който е планиран за 2018 година.
В ролята феновете на "Игра на тронове" ще познаят Бен Кромптън - Ед от Нощната стража.

Накрая убиецът беше заловен и за моя радост нямаше типичната за криминалните сериали сцена, в която сам да разказва всичко, което е направил - включително и това, което полицията не знае. За сметка на това имаме близо 10-минутна сцена, в която Страйк минава през цялата история, за да обясни как точно е стигнал до разрешаването на случая. Предполагам, че няма как иначе да се допълнят частите от историята, които са останали скрити, за да се запази тайната.

Феновете на Страйк и Робин ще останат доволни, защото сериалът ни представи героите достатъчно подробно и не беше изпусната сцената от финала, в която Корморан ѝ подарява роклята, която тя си беше харесала по-рано.

Следващата неделя ще видим първия от двата епизода от екранизацията на "Копринената буба". Трейлърът вече е в интернет.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

ЧРД на Дейвид Брадли

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"