Зовът на кукувицата, епизод 3 - ревю

Снощи гледах и последния епизод на "Зовът на кукувицата" и съм много щастлив, че Роулинг е избрала да ни представи екранизацията като сериал - според мен не можеше да има по-подходяща форма.

Във финалния епизод ми направи впечатление, че развръзката на историята дойде по-бързо, отколкото в романа. Очевидно създателите са се опасявали, че с разкриването на повече детайли зрителите могат да разрешат мистерията сами.
Истината е, че книгата на Робърт Галбрейт ни дава доста повече улики и свидетели, което допълнително заплита мистерията, но и прави изненадващи финал по-логичен.

Особеното на този епизод беше, че ни показаха как Страйк е изгубил крака си и видяхме момента с детето, което избра да не го убива. Корморан беше споменал случката на Робин в предходните епизоди и каза, че не е сигурен дали детето е проявило милост или жестокост.

За пръв път в сериала се появи и Шанкър - приятел на Корморан, който често му помага. Той ще има особено важна роля във "В служба на злото", който е планиран за 2018 година.
В ролята феновете на "Игра на тронове" ще познаят Бен Кромптън - Ед от Нощната стража.

Накрая убиецът беше заловен и за моя радост нямаше типичната за криминалните сериали сцена, в която сам да разказва всичко, което е направил - включително и това, което полицията не знае. За сметка на това имаме близо 10-минутна сцена, в която Страйк минава през цялата история, за да обясни как точно е стигнал до разрешаването на случая. Предполагам, че няма как иначе да се допълнят частите от историята, които са останали скрити, за да се запази тайната.

Феновете на Страйк и Робин ще останат доволни, защото сериалът ни представи героите достатъчно подробно и не беше изпусната сцената от финала, в която Корморан ѝ подарява роклята, която тя си беше харесала по-рано.

Следващата неделя ще видим първия от двата епизода от екранизацията на "Копринената буба". Трейлърът вече е в интернет.

Коментари

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Чарли Уизли - 5 неща, които може да сте забравили

Феновете на Любен Зидаров, които нападат "Хари Потър", с нищо не помагат на художника

Егмонт дават шанс на феновете да се срещнат с една от преводачките на "Хари Потър"

Интервю с Любен Зидаров специално за феновете на "Хари Потър"

Волдемор: Историята на наследника - какво знаем за филма

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Коледен бал на Дейли Потър!!! Най-важното, което трябва да знаете

Как се казва Волдемор на различните езици по света

Проклятията в Хари Потър

Какво знаем за семейството на Хари Потър