Нова учебна година в Хогуортс - 19 години по-късно

Всяка година на първи септември отбелязваме началото на учебната година в "Хогуортс", но този път датата е по-особена - изминаха 19 години от Битката за Хогуортс. Днес историята на Хари Потър наистина приключва.

Хари Потър ще изпрати синовете си Джеймс Сириус и Албус Сивиръс на училище (за малката му дъщеря остават още две години). Това ще е първата година на Албус в училището и той ще е наплашен от брат си, че може да бъде разпределен в "Слидерин", но аз съм убеден, че шапката не би изпратила сина на Хари Потър в дом, различен от "Грифиндор".
На перон 9 и 3/4 семейство Потър ще срещат семейството на Рон и Хърмаяни и двете им деца - Роуз и Хюго. Рон ще е взел мъгълска шофьорска книжка (с измама, разбира се).
На перона ще е и Драко Малфой с жена си и сина си Скорпиус.
Джеймс Сириус ще прекъсне Теди Лупин и Виктоар Уизли, докато се целуват. Теди всяка седмица идва у семейство Потър на вечеря и Хари ще подхвърли, че може да го вземат да живее при тях.
От разговорите им ще стане ясно, че господин Уизли и Хагрид са все още живи, а Невил е учител по билкология (и там образованието се скапва).
Накрая, точно преди малкият Албус да се качи на влака, Хари ще му каже думите, които просълзяват всеки фен: "Албус Сивиръс, носиш имената на двама директори на „Хогуортс“. Единият от тях беше слидеринец и вероятно бе най-смелият мъж, когото някога съм познавал."
Сигурно единствените хубаво думи, които Хари е изричал за Снейп в живота си.

Влакът ще потегли на север в 11 часа (13 часа българско време) и заедно с него цялото ни фенство ще навлезе в една, така да се каже, прокълната територия, в която ако човек опита да си обяснява логично някои неща, може да полудее. От тук насетне трябва да сме много внимателни какво приемаме за истина и какво за недомислица.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Из езика на архитектурата във филмовия свят на „Хари Потър“

Понеделнишко препитване: Семейство Лъвгуд

Сериал по "Хари Потър"? Не бързайте да се радвате, не бързайте да се отчайвате

Снимките на "Фантастични животни 3" спряха... отново

Вижте част от илюстрациите на предстоящото издание на "Стаята на тайните"