Разпределяне по домове: Граф Монте Кристо

Реших, че ще е много интересно да опитаме да разпределим някои от най-популярните литературни герои в домовете на "Хогуортс" и избрах да започна с един от най-интересните герои (или не точно герои) на класическата литература - граф Монте Кристо.

Първо, ще пренебрегнем факта, че Едмон Дантес е французин и следователно, ако беше магьосник, щеше най-вероятно да учи в "Бобатон", а не в "Хогуортс". Нека си представим, че е на 11 години и сяда под разпределителната шапка в Голямата зала.

Ако сте чели книгата на Александър Дюма знаете (а ако не сте трябва да го направите!), че на Едмон не му липсва интелект (Рейвънклоу), упоритост (Хафълпаф) и смелост (Грифиндор), но със сигурност ще се съгласите с мен, че само един дом е наистина подходящ за него - Слидерин.

В приключенския роман на Дюма Едмон Дантес е изпратен в затвора с фалшиви обвинения и едва успява да избяга. Останалата част от книгата разказва за неуморните му усилия и планове, кроени с години, да отмъсти по възможно най-жестокия начин на хората, които са отговорни за съдбата му.

Граф Монте Кристо, както се кръщава Дантес, не цели да върне стария си живот или да изгради по-добро бъдеще за себе си. Всичките му усилия са насочени единствено към отмъщението, за което не щади средства - готов е да убива дори невинни хора, за да докара до лудост или самоубийство враговете си.
Такова отношение е характерно само за един истински слидеринец.

Ето как разпределям героя в проценти:

Слидерин - 75%
Рейвтнклоу - 10%
Грифиндор - 5%
Хафълпаф - 0%

Доста категоричен резултат.

Коментари

 1. Човека не е искал да става петия отмъстител. Неволята го принуждава в последствие. Както каза сече му пипето и е трудолюбив (не жали средства), та по скоро би отишъл в Хафълпаф. Грифидорското му по-скоро е малко, защото не е откаченяк хвърлящ се в боя за нищо.

  по скоро бих казал:
  Хафълпаф - 55%
  Рейвънклоу -35%
  Следирин - 10%
  Грифиндор - 0%

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Вижте последните:

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Каква е пръчката на Волдемор (81% не знаят) и други въпроси, които ви затрудниха

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Понеделнишко препитване: Фантастичните животни и магизоологията

Понеделнишко препитванe: Волдемор и смъртожадните

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

„Хари Потър“ – аудиокнига и на български!

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Проклятията в Хари Потър

Джоан Роулинг завърши следващата си книга!