20 години от смъртта на Грегорович

Днес се навършват 20 години откакто Лорд Волдемор уби най-известния майстор на магически пръчки на изток от Великобритания.

Пръчката на Виктор Крум
е произведена от Грегорович
Грегорович е един от големите конкуренти на Оливандър в правенето на пръчки и от думите на английския майстор разбираме, че методите им на производство и обработка на пръчките се различават. Очевидно Оливандър държи повече на външния вид на пръчките, отколкото колегата му от континентална Европа.

В състезанието си с Оливандър за разкриване на тайните на магическите пръчки, Грегорович успява да се сдобие и да стане господар на Бъзовата пръчка. Той започва да я изучава и да се опитва да копира уникалните ѝ свойства, а за да направи по-добра реклама на бизнеса си сам пуска слух, че притежава най-могъщата пръчка на света. Това се оказва грешка, защото слухът първо довежда при него Гриндълуолд, който му я краде, а после и Волдемор, който го убива.

Почти нищо не знаем за Грегорович, но има шанс да научим повече в предстоящите филми на Роулинг. По всяка вероятност първата пръчка на Гриндълуолд е била именно негово производство.
Магазинът на Грегорович в Хари Потър парка - Орландо, САЩ

Коментари

Вилорп каза…
Защо магазина на Грегорович е в САЩ?

И това, че Роулинг се е вързала с хамариканците, значи ли, че историята рязко ще се пренесе на друг континент? =/
Защото американците са единствения народ, който ще се качи на някакво суперскъпо влакче, само защото са го кръстили "Полетът на хипогрифа".
Не знам защо ти изглежда странно, че има Грегорович в САЩ, при условие, че те си построиха и "Хогуортс".

Историята в новата поредица на Роулинг започна в САЩ, но със следващия филм се връща в Европа. Ще видим сцени в Хогуортс, но по-голямата част от действието се развива в Париж.