Джони Деп е важен колкото Роулинг за образа на Гринделвалд

Преди няколко дни почитателите на поредицата "Фантастични животни" понесоха много тежък удар, след като стана ясно, че актьорът Джони Деп вече няма да играе ролята на черния магьосник Гринделвалд. Разочаровани бяха не просто почитателите на Деп, които никак не са малко, но и хората, които ги е грижа за все по-неясното бъдеще на филмите. И те имат основание, защото Джони Деп е почти толкова важен за изграждането на образа на Гринделвалд, колкото и самата Роулинг.

Малко преди излизането на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" писателката защити избора на Джони Деп за ролята (чудно защо сега мълчи?) и разкри, че до голяма степен му е дала свобода сам да избере как да изглежда и как да се държи Гринделвалд.

Деп, много впечатлен от злодея, който трябва да играе, сам е дал някои идеи за външния му вид, като например двете различни очи, които да символизират двуличието на магьосника. За много от нас е трудно да си представим Гринделвалд без многото дребни предмети, които висят около врата му (кръвният пакт вече не е един от тях), а това също е идея на Деп.

Разбира се, единственият човек, без когото Гринделвалд не би могъл да съществува, е Джоан Роулинг. Без значение дали е само на хартия или го играе актьор, Гринделвалд е нейно творение и се надяваме, че дори филмите да бъдат прекратени (нещо, за което все повече фенове се надяват) или да се провалят, писателката ще намери друг начин да ни разкаже кой всъщност е той.

И все пак Джони Деп е важна част от образа, който повечето от нас ще имат за Гринделвалд дори актьорът да бъде сменен (когато бъде сменен, всъщност). Тази публикация е достатъчно светотатствена дори само заради твърдението, че някой друг освен Джоан Роулинг има право да изгражда света на магьосниците, но ще си позволим още малко - на някои от нас ни е по-трудно да си представим Гринделвалд, който не е Джони Деп, отколкото Снейп, който не е Алън Рикман.

Коментари

  1. Аз честно казано не съм толкова привързана към даден образ, изигран от определен актьор. За мен героите си оживяват във воъбражението ми и никой актоьр на света не може да ги изиграе така както аз си ги виждам. Предполагам, че това се отнася за не малка част от феновете на книгите.
    В тази връзка нямам проблем със смяната на смяната на Деп. Само се надявам, че следващият ще успее да си свърши работата качествено (разбира се, по неговия си начин).
    Аз също харесах как образа на Снейп беше изигран от покойния Алън Рикман, но пък честно казано искам да съм провокирана от напълно нови актьори които да изиграят наново голямото приключение на Хари. Но този път под формата на сериал, тъй като множество важни сюжетни моменти от книгите бяха безмилостно премахнати. Та това си е лично моето мнение и не го налагам, така че моля несъгласните да не мятат особено големи камъни по мен. ;)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

Творчески турнир №5: Произведение 5

ЧРД на Дейвид Брадли

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"