Победителите в конкурса за илюстрации на "Икабог"

България ще е една от първите държави, които ще публикуват новата детска книга на Джоан Роулинг. "Икабог" ще излезе във Великобритания на 10 ноември, а още същия месец ще го видим и на български. Най-хубавото е, че илюстрациите в книгата ще са от български деца.

Това е първата книга за деца на Джоан Роулинг след "Приказките на барда Бийдъл" през 2008 г. Роулинг я е написала още преди да завърши "Хари Потър и даровете на смъртта", но е решила, че не е достатъчно добра, за да я публикува.

Първоначално историята е била предвидена единствено за децата на писателката, но по време на пандемията от COVID-19 тя реши да я подари на феновете си и я публикува онлайн.

Изданието, което ще се появи по книжарниците през ноември, включва илюстрации от местни деца. Джоан Роулинг ще дари всички приходи от книгата за благотворителност в подкрепа на най-засегнатите от пандемията.

В българското издание ще видим илюстрации на 34 деца на възраст между 7 и 13 години. Може да разгледате рисунките на победителите на сайта на издателството.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Магьоснически игри и спортове

Имаше ли правосъдие за последователите на Волдемор

Понеделнишко препитване: Майките в "Хари Потър"

Как Снейп спаси Хари Потър, без да иска

Мистериите в Хари Потър: Любовта

Защо Джеймс Потър тормозеше Сивиръс Снейп