Обявиха дата за българското издание на "Икабог"

Новата детска приказка от Джоан Роулинг излезе на английски език преди малко повече от седмица и от издателство "Егмонт" обявиха, че ще я пуснат на български още този месец. От днес вече знаем и датата, на която българското издание ще се появи - 28 ноември. Не можахме да намерим информация за цената на предстоящата книга в сайта на издателството, но когато бъде обявена, ще я добавим.

Тази версия на "Икабог" ще включва 34 илюстрации от български деца. Както със сигурност знаете, Джоан Роулинг пусна книгата първо безплатно в интернет, за да направи времето ни в изолация по-приятно. Сега, когато книгата е на хартия и се продава в книжарниците, част от приходите ще отидат в помощ на хора, пострадали от кризата, създадена покрай пандемията. самата Джоан Роулинг няма да спечели никакви пари от "Икабог".

Писателката сподели, че е създала историята за по-малките си деца, още докато е пишела книгите за Хари Потър. Тъй като не е имала намерение да я публикува, книгата е останала в продължение на повече от десетилетиe на тавана ѝ. По време на пандемията обаче авторката е решила, че може да я използва, за да направи нещо добро и полезно.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

12-те най-силни жени в Хари Потър

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

Кориците на "Хари Потър" по света

Защо "Фантастични животни 3" не ме радва, а ме плаши

Прокълнатото дете и още 6 начина да се върнем в Хогуортс

Pottermore: Дурмщранг

Корицата на сценария за Престъпленията на Гринделвалд