Обявиха дата за българското издание на "Икабог"

Новата детска приказка от Джоан Роулинг излезе на английски език преди малко повече от седмица и от издателство "Егмонт" обявиха, че ще я пуснат на български още този месец. От днес вече знаем и датата, на която българското издание ще се появи - 28 ноември. Не можахме да намерим информация за цената на предстоящата книга в сайта на издателството, но когато бъде обявена, ще я добавим.

Тази версия на "Икабог" ще включва 34 илюстрации от български деца. Както със сигурност знаете, Джоан Роулинг пусна книгата първо безплатно в интернет, за да направи времето ни в изолация по-приятно. Сега, когато книгата е на хартия и се продава в книжарниците, част от приходите ще отидат в помощ на хора, пострадали от кризата, създадена покрай пандемията. самата Джоан Роулинг няма да спечели никакви пари от "Икабог".

Писателката сподели, че е създала историята за по-малките си деца, още докато е пишела книгите за Хари Потър. Тъй като не е имала намерение да я публикува, книгата е останала в продължение на повече от десетилетиe на тавана ѝ. По време на пандемията обаче авторката е решила, че може да я използва, за да направи нещо добро и полезно.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Хари Потър 8 все пак ще стане филм!!!

Домовете на Хогуортс - представени ли са равностойно

Хари Потър и прокълнатото дете - излишната история

Защо скоро няма да има филм по Прокълнатото дете

Тайните на Дъмбълдор: Кой е Аврелий и защо е бил изпратен в Америка

Аврелий Дъмбълдор - кои са родителите му

Петте най-важни приятелства в "Хари Потър"

Професор Костов и двете Дж. К

Понеделнишко препитване: Домовете в "Хогуортс"

В кого всъщност е влюбена Хърмаяни?