Джъд Лоу и Дан Фоглър коментираха изгонването на Джони Деп

Премахването на Джони Деп от филма "Фантастични животни 3" беше обявено миналата седмица и от тогава никой от замесените в проекта не коментира нищо. През последните дни обаче двама от актьорите в предстоящия филм направиха коментари.

Актьорът Джъд Лоу, който играе Албус Дъмбълдор, написа, че поредицата "Фантастични животни" е най-големият филм в който е участвал и няма какво да направи, освен да си замълчи и да си играе ролята. "В продукции като тази студиото прави големите решения. И ти просто трябва да се подчиниш, защото си само част от екипа."

Подобен беше и коментарът на Дан Фоглър, който играе Джейкъб Ковалски. Неговият коментар обаче не беше чак толкова неутрален. След като изрази благодарността си за времето, в което е работил с Джони Деп и надеждите си, че някога отново ще се срещнат на снимачната площадка на друг проект, актьорът намекна, че вината за случилото се може да е на самия Деп: "Само те двамата знаят какво точно се е случило, но понеже феновете постоянно ме питат да направя някакъв коментар, смятам, че заслужават прозрачност. Аз осъждам абсолютно физическото насилие, особено когато е срещу жени и деца."

Тези думи подразниха почитателите на Джони Деп, които са убедени, че самият той е жертва на домашно насилие. Един от лозунгите, с които несъгласните с решението на "Уорнър" искат справедливост за Джони Деп, е "Насилието няма пол", така че е ясно защо думите на Дан Фоглър предизвикаха недоволство.

Заради последвалата атака, Фоглър изтри коментара си и обеща да си държи "мъгълската уста" затворена. Надяваме се, че тези думи са препратка към образа му във "Фантастични животни", където играе мъгъл, а не нещо, което са му казвали недоволни почитатели в коментарите. Би било ужасно феновете да се обърнат срещу актьори като Фоглър, които обичат поредицата и дават толкова много от себе си, а не срещу продуцентите, за които единственото важно нещо е печалбата.

Коментари

  1. Ох, писна ми цяла седмица да слушам за "горкия" Джони Деп! Чудесен актьор и това не му го оспорвам. Но също така и човек със сериозно минало с наркотици и насилие. Кое е по-вероятно? Жена му да го е малтретирала или той да е направил рецидив? Което и да е, всяко уважаващо себе си продуцентско студио ще пожелае да елиминира потенциални щети върху реномето си като поддържа насилник на жени. Всъщност Уорнър Брос могат да загубят повече долари като сменят актьора, но могат да си спестят хули и лоша репутация. Сляпото идеализиране на един актьор, защото преди 20 години е бил секс символ, не прави човека ангел. Няма да умре гладен, не се бойте - натрупал е милиони, които е изработил с таланта си. Но на негово място първо бих се постарала да си изчистя името и да няма и капка съмнение кой е виновен преди да участвам в такива големи проекти, а и в каквито и да е проекти всъщност. Да, насилието няма пол, но може би има основателни причини Деп да загуби това дело и това да не са пари и връзки на ответната страна. Може би е реална вина. И докато го има това може би, нека фанатичните фенове на Деп да си траят, за да не се окаже накрая, че наистина подкрепят насилник на жени. Лично за мен, няма значение кой е виновен или не, защото дори да е виновен Деп си остава чудесен актьор. И в тази връзка нека да напомня, че любимата роля на всеки насилник на жени е да играе жертвата. Джъд Лоу много добре го е казал - не той взема тези решения и няма смисъл да се коментира. Фоглър също е прав в изказването си. Уорнър Брос като хората, които дават парите са в правото си да постъпят по този начин, за да защитят интересите си. А подкрепата на Роулинг за Деп, преди да е ясно всичко, за пореден път ми доказва, че напоследък преценката й за нещата яко куца. И това ми било човек, който подкрепял правата на жените. Айде бе!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тоест ако твоят партньор те обвини, че го/я малтретираш физически (което не е истина), ти би спряла да ходиш на работа, докато не се докаже, че си невинна (което знаеш)? И ще е допустимо работодателите ти да те уволнят и никой да не те наеме, докато трае процесът, който може да отнеме години?

      Изтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"