Ще гледаме ли по-малко Джони Деп във "Фантастични животни"

Вчера стана ясно, че актьорът Джони Деп е загубил делото за клевета, което заведе срещу британския вестник "Сън", след като го нарекоха "бияч на съпруги" (wife beater). Това е лоша новина не само за почитателите на актьора, но и за феновете на поредицата "Фантастични животни", в която Деп изпълнява една от най-важните роли - на черния магьосник Гелърт Гринделвалд.

След произнасянето на съда, в интернет се появи твърдение, уж по информация на анонимни източници от "Уорнър", че студиото обмисля да съкрати участието на Джони Деп в следващите филми. Как обаче ще стане това, след като Гринделвалд в много отношения е по-важен персонаж дори от Нют Скамандър, не е ясно.

На този етап това е само слух и няма от какво да се притесняваме. Още повече, че сценарият се пише от Джоан Роулинг, а тя вече заяви подкрепата си за Джони Деп.

От друга страна не ни е известно колко влияние имат решенията на Джоан Роулинг за продукцията. След слабите финансови резултати на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" студиото има интерес да намали всичко, което може да има негативно влияние върху следващите филми, а Джони Деп в много отношения е точно такъв негативен фактор.

Още през 2016 г., когато за пръв път беше съобщено, че Джони Деп ще е Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу този избор. Решението на съда от вчера със сигурност ще затвърди убеждението на тези, които вярват, че Деп е виновен за нещата, в които го обвинява бившата му съпруга.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Краят на мъгълофобията и началото на новото Хари Потър фенство

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър