Ще гледаме ли по-малко Джони Деп във "Фантастични животни"

Вчера стана ясно, че актьорът Джони Деп е загубил делото за клевета, което заведе срещу британския вестник "Сън", след като го нарекоха "бияч на съпруги" (wife beater). Това е лоша новина не само за почитателите на актьора, но и за феновете на поредицата "Фантастични животни", в която Деп изпълнява една от най-важните роли - на черния магьосник Гелърт Гринделвалд.

След произнасянето на съда, в интернет се появи твърдение, уж по информация на анонимни източници от "Уорнър", че студиото обмисля да съкрати участието на Джони Деп в следващите филми. Как обаче ще стане това, след като Гринделвалд в много отношения е по-важен персонаж дори от Нют Скамандър, не е ясно.

На този етап това е само слух и няма от какво да се притесняваме. Още повече, че сценарият се пише от Джоан Роулинг, а тя вече заяви подкрепата си за Джони Деп.

От друга страна не ни е известно колко влияние имат решенията на Джоан Роулинг за продукцията. След слабите финансови резултати на "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд" студиото има интерес да намали всичко, което може да има негативно влияние върху следващите филми, а Джони Деп в много отношения е точно такъв негативен фактор.

Още през 2016 г., когато за пръв път беше съобщено, че Джони Деп ще е Гринделвалд, доста хора се обявиха срещу този избор. Решението на съда от вчера със сигурност ще затвърди убеждението на тези, които вярват, че Деп е виновен за нещата, в които го обвинява бившата му съпруга.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)

Професор Спраут - героинята, която понякога забравяме

Какво знаем за дименторите

4 причини никога да не ни омръзва да препрочитаме "Хари Потър"

Дейли Потър, или как веднъж решихме да препрочитаме "Хари Потър" и не спряхме 10 години

Екранизациите по "Хари Потър" - от най-лошата до най-добрата

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 8

"Икабог" излиза и в България през ноември, а илюстрациите ще бъдат на български деца

Хари Потър творчески турнир №2: Произведение 4