Книжарница Хеликон - 8 години дом на българските фенове

Днес се навършват 8 години, откакто за пръв път с препрочитателския клуб се изтърсихме в книжарница "Хеликон" и те не ни изгониха. От тогава всеки месец се събираме там и провеждаме срещите си.

Когато възникна клубът, се събирахме в домашни условия, но с разрастването му това стана невъзможно. Срещите на открито не бяха добра идея, защото трябваше да се съобразяваме с времето. Така започна търсенето на подходящо място, което се проточи няколко месеца, преди да се престрашим да попитаме в книжарницата.

Първоначално се събирахме в най-високата ѝ част, за да не пречим на клиентите, но след като вече имахме строго определен час и място за срещи, все повече хора започнаха да идват и скоро ни стана тясно.

Преместихме се в по-централната част и вместо да разнасяме столове, сядахме направо по пода.

Преди няколко години в книжарницата направиха много приятен кът за четене, който ние веднага превърнахме в постоянно място за срещи.

Благодарим на служителите на книжарницата и най-вече на управителката Михаела, че толкова години ни търпят (а ние сме си трудни, защото понякога дискусиите стават прекалено разпалени) и че ни позволяват да провеждаме срещите си, без да ни поставят никакви условия и без да изискват нищо от нас.

Няма съмнение, че не бихме могли да намерим по-подходящо за срещите място от светлата и просторна книжарница, заобиколени от книги.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Творчески турнир №5: Произведение 5

24 години свобода за Доби

Творчески турнир №8: Произведение 1

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

Съдбата на Локхарт

Хари Потър като учител