Любопитни факти от биографията на Сириус Блек

Сириус Блек, роден на 3 ноември през 1959 година, е един от най-важните персонажи в "Хари Потър". Неговото име се споменава още в първа глава, а в епилога разбираме, че Хари е кръстил първородния си син на него.
Сириус Блек
(3 ноември 1959 - 18 юни 1996)

Заради влечението си към мъгъли, разпределението си в Грифиндор и противопоставянето на Черния лорд, семейството на Сириус го прогонват от дома, когато е на 16 и го заличават от родословното дърво. Сириус известно време живее при семейство Потър, докато вуйчо му Алфард не му завещава известно състояние, което осигурява финансова независимост на Сириус.

Нерегистриран зоомаг. Заедно с най-добрите си приятели е разучил сложната магия и се е научил да се превръща в голямо черно куче.


Един от създателите на Хитроумната карта - доказателство за ума и хитростта на четирима (или по-скоро на трима от тях (или най-вече само на Лупин)) непокорни младежи. Хитроумната карта е символ на едно приятелство, което приключва трагично.

Макар няколко пъти да прониква или тайно да е вкарван в Хогуортс, Сириус никога не успява да се върне в замъка като свободен човек.


Сириус винаги е бил много привлекателен и е имал доста почитателки, но никога не се жени и н нямаме информация някога да е излизал с жена или мъж..

Смъртта на Сириус Блек в "Хари Потър и орденът на феникса" беше голям шок за всички фенове, защото за пръв път загубихме толкова главен герой и толкова важен за Хари човек.

До голяма степен за Хари Сириус е бащината фигура, но е много важно да разберем, че за Сириус Хари не е син. Това ясно се вижда в книгата, когато наистина родителски настроената Моли Уизли спори със Сириус и се налага да му напомни, че Хари не е Джеймс.
Във филма това беше показано по великолепен начин, когато по време на дуел Сириус извика на Хари "Браво, Джеймс!"

Той е един от малкото хора, които се връщат от смъртта не като духове, макар и за съвсем кратко.


Коментари

  1. Здравейте,от известно време проявявам интерес към теорията,че Сириус Блек е гей и,че в ученическите си години е бил едва ли не влюбен в Ремус Лупин,а някой смятат дори,че са имали връзка.Интересно ми е какво мислите по темата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен не е така това го правят хора които си нямат работа

      Изтриване
    2. аз съм привърженик на тази теория, и по държанието на двамата един към друг може да се открият нюанси на подобна връзка

      Изтриване
  2. Сириус, не е гей и това ясно личи по описанието на стаята му на площад Гримолд , където се обръща внимание на залепен плакат на мъгълка по бански ( ако си спомням добре). Роулинг е достатъчно детайлна в описанията на героите си и ако Сириус беше гей , със сигурност щеше да се разбере от книгите , а не от догадки.

    ОтговорИзтриване
  3. Според мен не е гей Сириус Блек, защото Сириус има излъчване на Алфа мъжкар. И ако сте гледали поне малко 7 част в домът дето е на Площад Гримолд ще видите, че е имал плакат на Мъгалски жени.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън